ACTUALITATE 25 septembrie 2020

Alți 385.000 de lei pentru lăcașurile de cult din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1129 vizualizări

Trei biserici din reședința de județ au obținut sprijin financiar din bugetul local al municipiului, în valoare totală de 385.000 de lei. Este vorba despre Parohiile Reformate II și III și Parohia Ortodoxă Sfântu Gheorghe IV. Proiectele de hotărâre care prevăd alocarea finanțării au fost votate de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, în ședința ordinară de joi, 24 septembrie. 

Cea mai mare sumă, 155.000 de lei, a fost atribuită Parohiei Reformate II, din strada Dózsa György, în vederea cofinanțării construirii unui centru multifuncțional. Autoritățile locale spun că acest centru este destinat activităților bisericești ale parohiei. 

Parohia Reformată III, cu sediul pe strada 1 Decembrie, primește suma de 140.000 de lei pentru continuarea construcțiilor la Parohia Reformată din strada Pescarilor. Valoarea totală a lucrărilor la noua casă parohială este de 1,6 milioane de lei, se arată în proiectul de hotărâre, aprobat joi. 

Alți 90.000 de lei au fost alocați Bisericii „Buna Vestire” de pe strada Bd. General Grigore Bălan, în vederea continuării lucrărilor la împrejmuirea Bisericii. 

Această lucrare a fost cofinanțată anul trecut cu 72.050 de lei din bugetul local, în 2018 cu suma 80.000 de lei, iar în anul 2017 cu alți 100.000 de lei. 

Sprijinul financiar este alocat pe baza unui contract, iar pentru decontarea sumelor alocate vor fi înaintate documente justificative conform prevederilor legale, se arată în proiectul de hotărâre, adoptat joi, 24 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

În decursul acestui an, au obținut sume importante din bugetul local următoarele lăcașuri de cult: Parohia  Reformată Sfântu Gheorghe I (520.000 de lei + 500.000 de lei), Parohia Reformată III (82.000 de lei) și Parohia Romano-Catolică Sfântu Gheorghe V (320.000 lei).

365.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor de întreținere a lăcașurilor

Totodată, în luna februarie, majoritatea bisericilor creștine din Sfântu Gheorghe au obținut o sumă de 25.000 de lei fiecare, pentru finanțarea cheltuielilor de întreținere a lăcașurilor. Suma a crescut cu 5.000 de lei față de anul trecut. Acestea sunt: Biserica Romano-Catolică Sf. Iosif, Biserica Romano-Catolică Sf. Benedict, Biserica Romano-Catolică Sf. Gellért, Biserica Romano-Catolică Sf. Maria, Biserica Romano-Catolică Sf. Krisztus Király, Catedrala Ortodoxă, Biserica Buna Vestire, Biserica Sfântu Gheorghe, Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Unitariană și cele patru Biserici Reformate. 

Bisericile Romano-Catolică, Reformată, Unitariană și cea Ortodoxă din Chilieni,  Biserica Catolică din Câmpu Frumos, dar și Bisericile Reformată și Romano-Catolică din Coșeni au primit fiecare câte 2.000 de lei, conform proiectului de hotărâre adoptat la finalul lunii februarie. 

Suma totală acordată lăcașurilor pentru cheltuielile de întreținere în acest an se ridică astfel la 365.000 de lei, cu 76.000 mai mult în comparație cu anul trecut. 

Sursă foto: wikimapia.org.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.