ACTUALITATE 9 iulie 2020

Altceva decât COVID: SJU s-a deschis și pentru alte boli

de Iulia Drăghici - Taraș | 1165 vizualizări

Aproape 7.500 de persoane au fost consultate de medicii Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe de când s-a redeschis activitatea în Policlinică, anunță reprezentanții Spitalului. Și la Urgențe au ajuns în ultima lună peste 1.700 de pacienți, iar din spital au fost externați 347, fără să fie incluse cazurile COVID-19. Ceea ce înseamnă că activitatea se pune, încet, dar pare sigur, pe picioare, în ciuda noilor cazuri de coronavirus, care cresc din nou. 

Am făcut niște operații mai deosebite, rezecție parțială de ficat, de exemplu, pentru metastaze, (...) deci cazuri grave și foarte grave. Dermatologia, oftalmologia, ORL-ul lucrează și ei și cum am spus și data trecută, cu internare de zi. Vine pacientul care a fost programat și în prealabil testat dimineața, i se face intervenția chirurgicală și pleacă după-masa acasă”, a spus miercuri, într-o videoconferință de presă, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Roșu Mátyás. 

De când Spitalul Județean a primit avizul DSP-ului de a interna și alți pacienți decât COVID sau suspect COVID, adică 23 iunie, au fost externate 347 de cazuri. În prezent, în spital sunt 167 de cazuri, altele decât COVID pozitiv. 

Tot în această perioadă am acordat asistență medicală prin spitalizare de o zi unui număr de 129 de cazuri. În Policlinica spitalului, perioada de referință este 1 iunie – 8 iulie, au fost 7.469 de cazuri și de consultații în ambulatoriile cabinetelor de specialitate. Numărul total de programări în cabinete a fost peste 7.800, aproape 7.900 de pacienți, dar s-au prezentat aproape 95% dintre aceștia.

La Urgență, în perioada 8 iunie – 8 iulie au fost un număr total de 1.728 de prezentări. Aici, în mod evident a scăzut față de perioada identică a anului trecut, când au fost 3.591 de cazuri la Urgență. Dar, cum spuneam, în la mijlocul lunii iunie, încă spitalul funcționa integral ca spital suport COVID-19. Deci este de înțeles această cifră”, a spus și managerul Spitalului, András-Nagy Róbert. 

În ceea ce privește construcția modulară care va deservi drept Urgență pentru cazurile COVID și suspect COVID, aceasta ar putea fi gata la sfârșitul săptămânii, a precizat managerul. 

Cred că până la sfârșitul săptămânii putem să ne și mutăm în noua construcție. V-am zis că s-au întârziat lucrările din cauza vremii, au fost și probleme de construcție pe care a trebuit să le rezolvăm, dar încercăm să recuperăm și să pornim cât mai repede această construcție, cu atât mai repede ne scăpăm și pe noi de griji suplimentare”, a declarat András-Nagy Róbert. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.