Alimentele la control
Cu ocazia apropierii sezonului Sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, pentru realizarea comerţului în condiţii civilizate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, în perioada 11 decembrie 2012 – 07 ianuarie 2013, la nivelul județului Covasna, Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor va realiza controale și acțiuni de supraveghere permanentă la nivelul unităților și operatorilor care procesează, depozitează, transportă sau valorifică produse alimentare.
Astfel, în perioada 12-20 decembrie se va realiza un audit tehnic la toate unitățile de procesare carne/lapte (cu prioritate abatoarele) autorizate în județul Covasna, iar în perioada 11 decembrie 2012 – 07 ianuarie 2013, cu excepția zilelor de 25 și 26 decembrie și respectiv 1 și 2 ianuarie, personalul serviciilor de specialitate din cadrul DSVSA Covasna va supraveghea respectarea condițiilor sanitar veterinare de autorizare/înregistrare și funcționare a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală și non-animală, inclusiv restaurante, hoteluri, pensiuni ori alte locații autorizate pentru servirea mesei.
Întrucât cu ocazia Sărbătorilor de iarnă se organizează la nivel local (orășenesc și comunal) târguri tradiționale, ori cu produse tradiționale, inspectorii DSVSA îi atenționează pe cetățeni să cumpere produse doar de la producători și comercianți autorizați și să verifice eticheta mărfurilor.