ACTUALITATE 28 ianuarie 2016

Alianța Electorală Românească vizează cel puțin un loc în Consiliul Local Târgu Secuiesc

de Sever Ioan Miu | 690 vizualizări

Alianța Electorală Românească (AER), constituită din partidele „românești” din municipiul Târgu Secuiesc, vizează cel puțin un loc de consilier în Consiliul Local (CL) la alegerile din luna iunie. Candidatul aflat în capul listei, Constantin Pătru, va intra și în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului. „Ne trebuie un prag de 8% după legea electorală în vigoare, credem că-l vom asigura”, a declarat Pătru.

Alianța Electorală Românească s-a constituit doar la nivelul municipiului Târgu Secuiesc. Majoritatea liderilor de partid au semnat pentru participarea în AER încă de la finele anului trecut, ultima semnătură fiind pusă pe actul de constituire acum două săptămâni. Alianța este o continuare, în plan politic, a proiectului non-guvernamental al Asociației Suflet Românesc din Târgu Secuiesc, dedicată păstrării și promovării limbii, culturii și tradițiilor românești. Asociația a fost înființată acum trei ani, avându-i ca membri fondatori pe șefii filialelor locale ai partidelor „românești” din municipiu.

„Vrem să facem din Târgu Secuiesc un mic Brașov, prin proiectele pe care le-am gândit, ca alianță. Indiferent de cine va fi la guvernare, fiind o alianță care este susținută de toate partidele românești, vom avea acces și la fonduri. De asemenea, vrem să îmbunătățim relațiile interetnice”, a precizat candidatul Constantin Pătru.

„Românii au votat un neamț preşedinte, pot vota și secuii un român la primărie”

Constantin Pătru spune că a propus o alianță românească și în 2012, dar coaliția electorală conturată atunci a avut în componență mai puține partide, PPDD-ul și USL-ul având candidați separați: „Noi am avut 0,67% dintr-un loc de consilier, PPDD a avut 0,37%, iar USL-ul a avut 0,33%. Împreună, făceam aproape un loc jumătate în Consiliu. Un loc îl aveam sigur, dar fiind pe trei liste, s-au spart. Nu putem să obținem fără alianță niciun rezultat”. El a adăugat că în anii '90 a mai existat, pentru o scurtă perioadă, un consilier român la Târgu Secuiesc.

„M-au întrebat locuitorii din Târgu ce șanse are un român la primărie. Cum? Americanii au ales ca președinție un negru, românii au ales un neamț, pot alege și secuii un român la primăria Târgu Secuiesc. Exemple există”, ne-a declarat, râzând, Pătru.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.