ACTUALITATE 24 iulie 2012

Al treilea incendiu de vegetaţie la Araci

de Covasna Media | 440 vizualizări

În cursul zilei de duminică, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat la ora 13:30 despre faptul că s-a produs un incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Araci.

În momentul sosirii la faţa locului a celor 3 echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, ardea vegetaţia uscată, cu posibilitate de propagare la plantaţia de foioase.

Intervenţia  de stingere a incendiului a durat peste 6 ore din cauza faptului că accesul în zonă era foarte dificil.

La localizarea şi stingerea incendiului au participat şi pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Araci.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă folosirea intenţionată a surselor de aprindere pentru a genera incediu, au ars resturi de exploatare (cioate) şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de cca. 3 ha.

Incendiu de vegetaţie uscată şi la Covasna

Luni la prânz, un echipaj al Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc a fost solicitat în sprijin de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Covasna pentru a interveni la un incediu de vegetaţie uscată la marginea oraşului Covasna.

Pompierii militari şi voluntari au intervenit la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea incendiului cu 4 autospeciale cu apă şi spumă.

Pompierii antenţionează

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, ISU Covasna face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:

• să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

• să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);

• arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor material combustibile să se facă în locuri special amenajate;

• cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;

• arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.

• să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.