ACTUALITATE 19 octombrie 2016

Al doilea autobuz double-decker al Caravanei „Regatul sălbatic“, în turneu prin şcolile din judeţ

de Agerpres | 1472 vizualizări

Un autobuz double-decker (supraetajat) achiziţionat din Anglia, transformat într-un Centru Mobil de Educaţie Ecologică, a pornit miercuri într-un turneu prin mai multe şcoli din judeţul Covasna, în cadrul unui proiect realizat de organizaţia The European Nature Trust şi Centrul de cercetări subacvatice din Dalnic.

Primul popas al caravanei a fost la Liceul „Mikes Kelemen“ din Sfântu Gheorghe, unde elevii au participat la o lecţie nonformală de educaţie ecologică având ca temă „Regatul sălbatic“ şi „Regatul apelor“.

Coordonatorul Centrului de scufundări subacvatice, Szabo Jeno, a declarat pentru AGERPRES că proiectul va fi extins şi în judeţele limitrofe, scopul fiind de a coopta un număr cât mai mare de copii.

„Scopul nostru este de a determina copiii să iasă în natură, de a cunoaşte natura. După ce o vor cunoaşte, automat o vor iubi, iar dacă o vor iubi, o vor proteja. Aceasta este ideea pe care mergem (...) În fiecare prezentare de 50 de minute includem şi câteva minute pentru prezentarea potecii educaţionale pe care dorim să o facem la Dalnic şi motivăm copiii să meargă în excursii în pădurile din apropiere şi să identifice, să fotografieze şi să inventarieze plantele medicinale şi plantele acvatice din împrejurimi pe care le vom planta în primăvară pe această potecă“, a declarat Szabo Jeno.

Reprezentantul The European Nature Trust (TENT), Costinel Ioan Ciocoiu, a declarat că acesta este cel de-al doilea autobuz double-decker al caravanei „Regatul sălbatic“ şi a menţionat că unul dintre obiectivele organizaţiei este ca, pe parcursul acestui an şcolar, să implice în aceste lecţii circa 25.000 de copii şi tineri în proiect.Autobuz Regatul Salbatic (3)

„Autobuzul merge în şcoli, parchează în curte, copii asistă la o oră despre protecţia naturii, iar la sfârşit discutăm despre această oportunitate de a se implica mai mult (...) Este o lecţie ce are la bază principiile educaţiei non-formale, discutăm despre câteva concepte care, din nefericire, nu se regăsesc în curricula şcolară şi încercăm să lămurim dilemele pe care le au. Proiectul se desfăşoară tot anul şcolar, este oferit gratuit, deci nu implică niciun cost pentru elevi. Noi avem un buget limitat, de 100.000 de euro (...), iar targetul nostru este să implicăm în jur de 25.000 de copii“, a declarat Costinel Ioan Ciocoiu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.