ACTUALITATE 10 mai 2016

Ajutorul Maltez împlinește 25 de ani de activitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 305 vizualizări

Serviciul Ajutorul Maltez sărbătorește miercuri, 11 mai, împlinirea a 25 de ani de la înființarea organizației. Cu acest prilej vor avea loc o serie de evenimente speciale atât la Sfântu Gheorghe, cât și la Micfalău.

„Săptămâna aceasta este una de sărbătoare pentru organizația noastră, prilej cu care se vor desfășura o serie de activități sociale în filialele și sucursalele Serviciului de Ajutor Maltez în România”, anunţă coordonatorii judeţeni ai Serviciului de Ajutor Maltez.

La sucursala din Sfântu Gheorghe a organizaţiei programul începe între orele 11-12, când 10 voluntari vor distribui circa 250 de porții de mămăligă cu brânză în cartierul Örkö. Între orele 14-16, voluntarii vârstnici o să facă o vizită la căminul de bătrâni „Zatureczky Berta” din Sfântu Gheorghe, cu felicitări și dulciuri. În activitate vor fi implicaţi 5 voluntari şi 40 de bătrâni. În acelaşi interval orar, 14-16, o grupă de cinci voluntari va face o vizită bolnavilor de la Spitalul Județean „Fogolyán Kristóf”, bolnavi care nu au rude și nici vizitatori. Mai mult, între orele 14-17, o grupă de prim ajutor formată din 10 voluntari se va afla în centrul orașului cu ambulanță și cort, unde se vor măsura gratuit tensiunea și glicemia.

Între orele 12-14, circa 9 voluntari maltezi din Micfalău vor distribui 150 de porții de pâine la școala din Micfalău.

Între orele 17-19, Filiala Micfalău și sucursala Sfântu Gheorghe organizează o activitate comună care implică o slujbă religioasă pentru beneficiarii azilului de noapte, la sediul din Sfântu Gheorghe, după care grupele de copii vor prezenta un mic spectacol cu poezii și cântece. La sfârșit, beneficiarii azilului, aproximativ 35 de oameni ai străzii, vor primi o masă caldă.

Serviciul de Ajutor Maltez în România este o asociaţie non-profit care a fost înfiinţată în 11 mai 1991 la Cluj-Napoca, de un grup de 25 de oameni (studenți, preoți, medici, juriști, avocați), călăuziți de principiul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta „Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor”. În prezent organizaţia are 17 filiale şi sucursale şi peste 1.000 de voluntari.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.