ACTUALITATE 7 ianuarie 2016

Ajutorul de deces este anul acesta de 2.681 lei

de Mirela Cara | 252 vizualizări

De anul acesta, cuantumul ajutorului de deces este de 2.681 lei şi se acordă în cazul decesului pensionarilor sau al asiguraților Casei Judeţene de Pensii Covasna. De acest ajutor beneficiază o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care a suportat cheltuielile de înmormântare și poate face dovada clară în acest sens.

Asiguratul sau pensionarul beneficiază la rândul său de ajutor de deces pentru un membru de familie, chiar dacă acesta nu era asigurat sau pensionar la data decesului. Conform legislației în vigoare, membri ai familiei sunt socotiți: soţul, copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, precum şi copiii incapabili de muncă, indiferent de vârstă, dacă şi-au pierdut capacitatea de muncă înaintea vârstelor menţionate, precum și părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi. Ajutorul de deces în cazul pierderii unui membru al familiei asiguratului sau pensionarului va fi anul acesta de 1.341 lei.

Conform datelor furnizate de CJP Covasna, lunar, acest ajutor se acordă în medie unui număr de 150-180 de persoane din judeţ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.