ACTUALITATE 7 aprilie 2016

Agenda weekendului sportiv

de Sever Ioan Miu | 1006 vizualizări

Sfârșitul de săptămână aduce o ultimă șansă pentru baschetbalistele de la CSȘ Sfântu Gheorghe să se califice în Turneul Final al Campionatului Național U18 Feminin. După ce a anulat ultimul meci din cauza unei incident pe drumul spre Reșița, jucătorii Sepsi Futsal au un meci acasă, cu echipa din Iași. La fotbal, liderul Seriei 1 din Liga a III-a, Sepsi OSK, întâlnește a patra clasată, Știința Miroslava. Tot a patra clasată, dar din Liga a V-a județeană, Ciucașul Întorsura Buzăului, are o partidă cu liderul ligii, Dozsa Dalnic.

Baschetbalistele CSȘ își joacă ultima carte

Sâmbătă, fetele U18 de la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Sfântu Gheorghe au meci la Târgoviște. Echipa dâmbovițeană se află pe locul II în Grupa I, în timp ce covăsnencele sunt pe locul IV. CSȘ Sfântu Gheorghe a pierdut ultimele două partide, disputate cu CSU Brașov și CSS Alexandria. „Meciul de sâmbătă de la Târgovişte este ultima noastră posibilitate de a ne califica la Turneul final. Cele 2 înfrângeri din ultimele partide ne-au îngreunat situația. Sperăm să câștigăm și să asigurăm o calificare pentru care am muncit foarte mult”, îmi spune antrenorul fetelor noastre, Nemes Áron.

Futsal: Sepsi, partidă cu CSM Iași

Sâmbătă, 8 aprilie, KSE Târgu Secuiesc întâlnește Muncitorul Reșița în Sala Polivalentă din municipiul covăsnean. KSE este pe 7 în clasament, cu 10 victorii și 12 înfrângeri, în timp ce echipa bănățeană, pe locul 10, are la activ tot 12 meciuri pierdute și 9 câștigate. Tot sâmbătă, în Sala Sporturilor Szabo Kati, Sepsi Futsal întâlnește CSMS Iași.

„Este o echipă bună. Au avut luni meci cu Călărașiul, acasă la Iași, și au câștigat cu 4-3. Ne așteptăm la un meci greu”, declară antrenorul Sepsi Futsal, Farkas Attila. „Totuși jucăm acasă. Trebuie să câștigăm meciul acesta. Mai avem două meciuri grele în deplasare, la Reșița, sperăm că jucăm meciul, și la Timișoara. Obiectivul nostru este să rămânem pe locul 5”, adaugă el.

Ultimul meci, cel cu Reșița, trebuia să se desfășoare pe 3 aprilie, în deplasare, dar s-a anulat din cauza unui incident. „Am ajuns la Miercurea Sibiului, acolo am luat masa și după aceea nu a mai pornit microbuzul. Șoferii, că am avut doi șoferi, Reșița e departe, nu au reușit să-l repare. Am ieșit din timp, nu puteam ajunge acolo, am sunat Federația și ne-au spus ce să facem. Poliția a vizat că am fost acolo și după aceea a venit mecanicul din Sfântu Gheorghe, a reparat microbuzul și ne-am întors acasă”, povestește, cu regret, Farkas. „Noi am trimis toate hârtiile, am făcut un dosar și sperăm că reprogramează meciul”, punctează antrenorul covăsnenilor.

Liga a III-a: Liderul Sepsi OSK, meci cu a patra clasată

În seria 1 din liga a III-a, Sepsi OSK, prima clasată, întâlnește echipa de pe locul IV, Știința Miroslava. În palmaresul Sepsi OSK sunt 15 victorii, două înfrângeri și un singur egal, un 0-0 obținut cu cu Aerostar Bacău, în penultimul meci disputat de covăsneni. Ultima partidă a fost câștigată cu 3-0 de Sepsi OSK, întrucât adversara, Bucovina Rădăuți, s-a retras din competiție. Știința Miroslava are 12 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri.

Liga a IV-a: Nemere Ghelința întâlnește KSE Târgu Secuiesc

În liga a IV-a județeană, liderul Nemere Ghelința va întâlni, duminică, de la ora 17, a treia clasată, KSE Târgu Secuiesc. Meciul va avea loc la Ghelința. Alte partide disputate duminică, tot de la 17:00, sunt: Progresul Sita Buzăului-Baraolt, Brețcu-Cernat, Perko Sânzieni-Păpăuți Harghita Aita Mare-Belin, Oltul Chilieni-Prima Brăduț. Ojdula va sta o etapă, iar meciul dintre Avântul Ilieni și Venus Ozun va fi disputat joi, 13 aprilie.

Dozsa Dalnic, derbi cu Ciucașul Întorsura Buzăului în liga a V-a

Liderul ligii a V-a din Covasna, Dozsa Dalnic, întâlnește a patra clasată, Ciucașul Întorsura Buzăului, pe 10 aprilie, de la ora 17. „Va fi un derbi. Și Întorsura Buzăului vrea să intre în Liga a IV-a și Covasna, și Reci și Dalnic. La playoff contează punctele cu primele patru”, spune un reprezentant Dozsa Dalnic. „Avem 3 jucători care lipsesc. Kiss Robert a luat cartonaș roșu și avem doi accidentați. Dar, și așa, mergem să câștigăm”, adaugă el.

Primele meciuri din ligă vor fi sâmbătă de la ora 17: Covasna-Nemere Poian și Bodoc-Sugo Băţanii Mari. În afară de meciul dintre Dozsa Dalnic și Ciucașul Întorsura Buzăului, duminică mai au loc două partide, tot de la la 17:00:  Progresul Chichiș-Arcuș, respectiv Sepsi OSK II Sfântu Gheorghe-Spartacus Hăghig. Echipa din Reci stă o etapă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.