ACTUALITATE 31 martie 2016

Agenda sportivă a sfârșitului de săptămână

de Sever Ioan Miu | 794 vizualizări

Agenda sportivă de vineri, sâmbătă și duminică aduce meciuri de baschet și futsal. Nici microbiștii nu vor duce lipsă de meciuri nu vor duce lipsă de meciuri. Astfel, în Liga a IV-a județeană, fruntașa clasamentului, Nemere Ghelința, întâlnește ocupanta poziției a treia, Păpăuți, în timp ce în liga a V-a are loc un derbi județean.

Baschet: Fetele de la CSȘ întâlnesc cea mai bună echipă din grupă

Și weekend-ul acesta aduce meciuri pentru baschetbalistele de la Clubul Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe. Astfel, sâmbătă la ora 15, în Grupa I a Campionatului Național Feminin U18, fetele noastre întâlnesc jucătoarele CSȘ Alexandria. Meciul va avea loc acasă, la liceul Mikes Kelemen. “Alexandria este cea mai bună echipă din serie și încercăm să facem un meci bun", îmi declară antrenorul fetelor, Nemes Áron. Cât despre junioarele U16, ele vor avea meci duminică, în deplasare, cu ACS Vendor Odorheiu Secuiesc.

Futsal: Sepsi, partidă cu Muncitorul Reșița

Duminică, Sepsi Futsal, a cincea clasată întâlnește în deplasare pe ocupanta poziției a zecea, Muncitorul Reșița. Sepsi Futsal are 18 meciuri la activ, din care 9 victorii, 2 egaluri și 7 înfrângeri, în timp ce la echipa bănățeană, din 17 meciuri, 8 au fost victorii și nouă înfrângeri.

Liga a IV-a: Nemere Ghelința, meci cu a treia clasată

Pentru liga a IV-a covăsneană, weekendul sportiv începe în forță sâmbătă, la ora 17:00, când Nemere Ghelința, fruntașa clasamentului, întâlnește în deplasare echipa de pe poziția a treia, Păpăuți. Din 18 etape disputate, Ghelința a câștigat 16, celelate două fiind o înfrângere și un egal. De cealaltă parte, formația din Păpăuți a disputat 19 partide, din care 12 victorii, 4 întâlniri terminate în egal și 3 meciuri pierdute. “O să fie un meci frumos, cu ambiție. În ambele echipe majoritatea jucătorilor sunt de la Brașov. Noi avem numai doi jucători de la noi, iar la Ghelința, tot așa, vreo trei sunt de acolo și restul din zona Brașovului”, îmi spune președintele clubului ACSFC Păpăuți, Benedek Csaba, adăugând: “Va fi un meci fain, cu oameni mulți în tribună, ca la o partidă în care joacă locul 3 cu locul 1”. Benedek precizează că echipa sa nu are nici șansa, nici ambiția de a câștiga primul loc. Pe de altă parte, partida este una importantă și din punct de vedere financiar pentru jucători: “Au și ei un obiectiv. Dacă vor câștiga meciul cu Ghelința, vor avea o primă de 100 de lei. La restul meciurilor prima e de 50 de lei".

Tot sâmbătă de la ora 17, Belin are meci acasă cu Perko Sânzieni, iar KSE Târgu Secuiesc întâlnește, tot pe teren propriu, Avântul Ilieni. KSE e a patra clasată, în timp ce Ilieni ocupă locul 12 din 15. Totodată, Ilieni este o echipă depunctată cu trei puncte. “A fost depunctată acum vreo șase-șapte luni, au ieșit toți de pe teren la Sita Buzăului, când s-a accidentat un jucător de-al lor”, îmi explică președintele Asociației Județene de Fotbal Covasna, Oláh Jozsef. În ziua următoare, dar tot de la ora 17, au loc alte trei meciuri din ligă: Cernat-Baraolt, Venus Ozun-Brețcu, Prima Brăduț-Ojdula, respectiv Oltul Chilieni-Progresul Sita Buzăului.

Derbi județean între Covasna și Dalnic

Noua fruntașă a clasamentului din liga a V-a, Covasna, întâlnește în deplasare proaspăta detronată, Dozsa Dalnic, duminică, de la ora 12. Covasna are 13 victorii și trei înfrângeri din 16 merciuri disputate, în timp ce Dozsa Dalnic a înregistrat 12 victorii, un egal și două înfângeri din 15 partide jucate. Weekendul sportiv începe însă, în această ligă, cu meciul disputat sâmbătă între Sugo Bățanii Mari și Sepsi OSK II Stântu Gheorghe. Duminică se mai desfășoară următoarele partide: Reci-Spartacus Hăghig, Ciucașul Întorsura Buzăului-Arcuș și Progresul Chichiș-Bodoc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.