ACTUALITATE 24 martie 2016

Agenda sportivă a sfârșitului de săptămână

de Sever Ioan Miu | 187 vizualizări

La ora la care scriu acest articol, covăsnenii se pregătesc pentru al doilea meci din finala Campionatului Național de Baschet Feminin, disputată între Sepsi SIC și CSU Alba Iulia, în Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Dacă weekendul se anunță liniștit pentru fanii fetelor lui Zoran Mikes, junioarele din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc participă la un turneu internațional de baschet la Viena. Totodată juniorii 3 de la CSM Sfântu Gheorghe au un turneu de sală în județul Prahova, iar weekendul aduce meciuri de fotbal pentru ambele echipe covăsnene din Seria 1 a Ligii 3, precum și pentru majoritatea echipelor din Ligile IV și V județene.

Baschetbalistele CSŞ, turneu la Viena pe banii lor

La baschet feminin, echipa U18 a Clubului Sportiv Școlar (CSŞ) Sfântu Gheorghe urma să aibă un meci pe 26 martie cu CSU Brașov. „Am amânat meciul, îl vom juca joi, pe 31 martie,  pentru că fetele sunt la Viena. Avem două echipe, de U14 și de U18, care s-au dus la turneul internațional de Paști, Oster Turnier”, ne-a declarat șeful catedrei de baschet și președintele CSŞ, Nemes Áron. La turneul vienez participă cluburi din peste 10 țări, printre care Italia, Germania, Suedia și Polonia. Din România participă patru cluburi, din care două din Covasna: CSŞ Sfântu Gheorghe și Sicul Baschet din Târgu Secuiesc. Acesta din urmă a trimis două echipe masculine respectiv două feminine, toate la categoriile U14 și U18.

Până la ora scrierii articolului, pe siteul turneului vienez erau afișate doar rezultatele de marți și miercuri. La U14 masculin, Sicul Baschet se situa pe ultima poziție a grupei 6, iar la U18 băieți, pe antepenultimul loc din Grupa F. La U14 feminin, însă, clubul din Târgu Secuiesc ocupa poziția a doua a grupei B, cu 6 puncte, după nemțoaicele de la Meckenheim și înainte de italiencele de la Muggia. Tot la U14 fete, CSŞ era a patra clasată din D, cu 4 puncte și cu observația că primele trei echipe din grupă erau la egalitate.

La U18 feminin, ambele echipe ocupau poziția a doua în grupele lor. Sicul Baschet apărea ca a doua din clasamentul grupei A, dar la egalitate de puncte (6) cu SG Braunschweig și deasupra altei echipe germane, 1879 München. În grupa D, fetele de la CSŞ Sfântu Gheorghe, cu 5 puncte, urmau suedezelor de la RIG Mark, depășindu-le în top pe nemțoaicele de la Cottbus.

Din păcate, baschetbalistele din Sfântu Gheorghe au fost nevoite să meargă la Viena pe banii familiei. „S-au dus pe banii copiilor, pentru că finanțările din proiecte locale încă nu au început, iar de la CSŞ nu avem voie să finanțăm concursuri internaționale”, a subliniat Nemes. Turneul vienez ia sfârșit pe 26 martie.

Handbal: Turneu de sală pentru CSM Sfântu Gheorghe

În acest weekend, juniorii 3 secţia handbal de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe au al doilea turneu de sală. În competiția organizată la Sala Sporturilor din Cornu, Prahova, ei se vor întâlni cu două echipe din județ. Sâmbătă, de la ora 15, covăsnenii joacă o partidă cu CSŞ Ploiești, ultima clasată din grupa C. Duminică, de la 16, întâlnesc a doua clasată din grupă, CSM Ploiești. CSM Sfântu Gheorghe a terminat prima cel dintâi turneu de sală, organizat acasă, cu un egal și fără nicio înfrângere.

Liga a III-a: Meci la Bacău pentru Sepsi OSK

Vineri, 25 martie, la ora 15, Sepsi OSK întâlnește în deplasare CS Aerostar Bacău, a șasea echipă în clasamentul Seriei 1 a ligii a III-a. Dacă Sepsi OSK are până acum 14 victorii și doar două înfrângeri, Aerostar a numărat 7 victorii, 4 egaluri și 5 înfrângeri.

Liga a IV-a: Nemere Ghelința întâlnește ultima clasată

În liga a IV-a județeană, sâmbătă,  26 martie, liderul Nemere Ghelinţa întâlnește acasă ultima clasată, Belin, de la ora 15. Tot de la 15 au loc următoarele partide: Brețcu – KSE Târgu Secuiesc, Avântul Ilieni – Păpăuți și Ojdula – Oltul Chilieni. Singurele meciuri de la ora 16 sunt Baraolt – Venus Ozun, respectiv Harghita Aita Mare – Prima Brăduț.

În liga a V-a, sâmbătă au loc cinci meciuri. De la 15 au loc partidele Arcuș – Nemere Poian, Sepsi OSK II – Bodoc, Reci – Progresul Chichiș, respectiv Sugo Bățanii Mari – Ciucașul Întorsura Buzăului. De la 16 are loc partida dintre Spartacus Hăghig și Covasna. Liderul ligii a V-a județene, Dozsa Dalnic, stă o etapă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.