ACTUALITATE 10 martie 2020

Adunarea dedicată Zilei libertăţii secuilor, avizată de Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2487 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a autorizat desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilei libertăţii secuilor, sărbătorită pe 10 martie, la care vor participa, potrivit organizatorilor, circa 250 de persoane.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat luni, că membrii comisiei de avizare au recomandat organizatorilor să nu permită venirea participanţilor din alte judeţe, precum şi păstrarea unei distanţe de minimum un metru între oamenii prezenţi la manifestare.

„Organizatorii au spus că vor participa în jur de 250 de persoane. Am decis astăzi, în Comisia de avizare la care l-am invitat şi pe directorul Direcţiei de Sănătate Publică, să formulăm câteva observaţii şi recomandări, în sensul să nu vină cetăţeni cu autobuze din alte judeţe la acest eveniment, respectiv să se păstreze o distanţă de cel puţin un metru între persoanele care vor participa la eveniment“, a precizat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evenimentul va avea loc marţi dimineaţă, timp de o oră, în Piaţa Turul din Sfântu Gheorghe, iar în program sunt prevăzute evocări istorice, o ceremonie religioasă, depuneri de coroane de flori la monumentul Turulmadar, precum şi un moment artistic.

În schimb, manifestările dedicate Zilei libertăţii secuilor, inclusiv Marşul pentru autonomie, prevăzute a avea loc pe 10 martie la Târgu Mureş, s-au anulat în urma măsurilor luate de autorităţile centrale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în România.

Consiliul Naţional Secuiesc, organizatorul evenimentului, estimase iniţial o prezenţă de circa 15.000 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.