ACTUALITATE 18 martie 2020

Adopțiile de câini în străinătate, sistate din cauza coronavirusului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2076 vizualizări

Apel din partea protecției animalelor: „Din cauza aglomerării în adăposturile de animale, nu este exclusă eutanasierea”

Efectele pandemiei generate de noul coronavirus încep să se simtă în toate aspectele vieții sociale, inclusiv în cea a adopțiilor internaționale de animale. Asociația pentru câini fără stăpân AMY din Sfântu Gheorghe face apel către populație de a sista solicitările către hingheri de a aduna animalele abandonate de pe străzile din reședința de județ în această perioadă de criză, măcar în cazul câinilor care nu fac probleme. Aglomerarea din adăposturi va duce, inevitabil, la eutanasierea chiar și a animalelor sănătoase. 

Transport în străinătate nu mai poate fi făcut. Nici nu mai putem să primim, ca până acum, ajutor. O să fie foarte greu. Dacă o să fie nevoiți hingherii să mai captureze, o să trebuiască să înceapă eutanasierea, pentru că nu mai sunt locuri. Rugămintea noastră este să limiteze apelurile doar pentru animalele accidentate și bolnave. (...) Dacă totul este suspendat, să fie și asta. Soluții nu o să găsim acum”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, președintele Asociației AMY, Kinga Pora. 

Aceasta spune că până acum, lunar plecau spre Olanda, către asociații specializate în adopțiile de animale, cel puțin trei câini. 

Să nu plătească suflete nevinovate și pentru bolile umane. Vă rog frumos să nu sunați/reclamați că aici-acolo sunt câini. Limitați totul la animale bolnave / accidentate. Totodată, nu o să primim donații de mâncare din străinătate, așa că nu aruncați mâncarea cumpărată / expirată. Dați-o la adăposturi”, se arată și pe pagina de Facebook a Asociației AMY din Sfântu Gheorghe. 

Potrivit statisticilor administratorului Adăpostului de animale de la Câmpu Frumos, Tega, în cele 140 de locuri destinate găzduirii câinilor comunitari sunt deja 168 de câini. 

 „Deși dificilă în aceste condiții, compania a decis să suspende vizitele și să amâne Ziua porţilor deschise planificată pentru luna martie”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Tega. 

Vestea bună este că adopțiile se fac în continuare, chiar dacă adăpostul este închis publicului larg din cauza pandemiei cu virusul COVID-19. Procedurile se fac în mare parte online.  

La eventualele adopții se va proceda cum urmează: dacă cineva a ales un cățeluș din fotografiile aflate pe pagina Facebook (Sepsiszentgyörgyi Kóborkutya Menhely), poate lăsa un mesaj, se va verifica dacă acest animăluț este încă disponibil pentru adopție, iar în cazul în care este, se va confirma tot prin mesaj. Adopția se va face într-o anumită zi și oră stabilită cu administratorul adăpostului. Pentru eventualele donații se va proceda la fel”, arată Asociația AMY. 

Alte detalii sunt disponibile prin aceeași sursă, pagina de Facebook - Asociatia pentru caini fara stapan  AMY. 

Sursă foto: Sepsiszentgyörgyi Kóborkutya Menhely. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.