ACTUALITATE 27 septembrie 2016

Administraţia publică locală se pregăteşte de grevă generală

de Iulia Drăghici - Taraș | 336 vizualizări

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) anunță că s-a început strângerea de semnături pentru procedurile declanşării grevei generale, programată pentru data de 31 octombrie.

Protestul, care își propune blocarea în totalitate, pe termen nelimitat, a activităţii din administraţia publică locală, vine ca urmare a faptului că „până la această dată Guvernul României nu a considerat importantă soluţionarea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România, iar acestea nu vor fi rezolvate în mod favorabil până la sfârşitul lunii septembrie, conform angajamentului, pentru reducerea discrepanţelor salariale dintre administraţia publică locală şi cea centrală”, arată un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, „prin revendicările formulate, salariaţii din administraţia publică locală au solicitat Guvernului României adoptarea unor măsuri urgente, până la intrarea în vigoare a legii unice de salarizare, deoarece prin actele normative adoptate în ultima perioadă salariaţii din primăriile, consiliile judeţene din România şi instituţiile publice subordonate acestora au fost vădit discriminaţi în raport cu alte categorii de bugetari şi, în special, în raport cu administraţia centrală”.

Printre revendicările formulate de lucrătorii din administraţia publică locală se găsesc acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. „Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu”, dar şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

FNSA a mai organizat proteste în 5 iulie - grevă  de avertisment timp de o oră şi în 12 iulie – grevă generală de o zi. Mai mult, pentru data de 19 iulie, sindicatul programase o acţiune de grevă generală pe perioadă nedeterminată, dar a fost stopată cu o zi înainte ca urmare a promisiunilor asumate de către vicepremierul Vasile Dîncu de a soluţiona revendicările în cursul lunii septembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.