ACTUALITATE 13 martie 2012

Adăpost pentru câinii comunitari la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 87 vizualizări

Asociaţia pentru protecţia animalelor „Benji” va construi în municipiul Târgu Secuiesc un adăpost pentru câinii comunitari din zonă, pe un teren de 1,5 hectare pus la dispoziţie de primărie.

Vicepreşedintele Asociaţiei „Benji”, Forro Bela a declarat luni că adăpostul va fi amenajat în spatele parcului industrial, unde vor fi construite pentru început 40 de boxe pentru animale. Lucrările vor începe imediat ce vremea va permite, cu ajutorul voluntarilor, dar şi al autorităţilor locale care vor realiza infrastructura, respectiv racordarea la reţeaua de apă şi canalizare.

Potrivit acestuia, Primăria Târgu Secuiesc va finanţa adăpostul cu 50.000 de lei pe an, sumă la care se vor adăuga bani adunaţi din donaţii provenite din ţară şi din străinătate.

În cadrul adăpostului vor funcţiona un dispensar medical şi un centru de dresaj, una dintre principalele preocupări ale asociaţiei fiind pregătirea câinilor pentru adopţie.

„Avem deja un medic veterinar care va prelua cabinetul şi care va steriliza gratuit câinii comunitari (...) De asemenea, împreună cu Asociaţia „Szekely Kutya Klub” ne vom ocupa de dresarea câinilor astfel încât să poată deveni câini de companie. Vom pune un accent deosebit pe adopţie şi vom derula programe în acest scop”, a mai spus Forro Bela, menţionând că în zona Târgu Secuiesc trăiesc peste 200 de câini fără stăpâni. În judeţul Covasna mai există un adăpost pentru câini comunitari în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, la Câmpu Frumos, administrat de Asociaţia de protecţie a animalelor „Nez Perce” cu sprijinul Primăriei. În cei aproape doi ani de funcţionare, prin acest adăpost au trecut peste 1.000 de câini vagabonzi, iar aproape 30% au fost adoptaţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.