ACTUALITATE 2 iunie 2016

Activitățile de închidere a Zilelor „Ecou”

de Iulia Drăghici - Taraș | 735 vizualizări

„Zilele Ecou 2016”, evenimentul care încununează activitățile de pe parcursul ultimului an plin de acţiuni cu și pentru tinerii din Sfântu Gheorghe, se apropie de final. Închiderea zilelor Ecou este marcată prin cele două concerte de vineri şi prin acordarea burselor Covalact/Ecou, de sâmbătă.

„Ecou este tare mândră că poate să facă pentru şi cu tinerii din Sfântu Gheorghe suficient de multe acţiuni”, a spus Mădălin Guruianu, coordonatorul de proiecte al Asociaţiei „Ecou”.

Concertele de vineri seară

Concertele organizate la Sfântu Gheorghe vineri seara sunt cel al sopranelor Raluca Oprea, Claudia Deleanu şi al pianistului Costin Raia, dar şi cel al formaţiei „Robin and the Backstabbers”.

Primul concert, care începe de la ora 19, „organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură Arcuș, aduce două soprane și un pianist de la București, Raluca Oprea, Claudia Deleanu și Costin Raia, într-un recital de arii și duete celebre din opere și operete. Intrarea este doar 10 lei, iar concertul va începe de la ora 19, la Casa Bastion”, ne informează un comunicat de presă.

„A doua întâlnire a zilei de vineri va avea loc după ora 22, la Old Man's Pub și îi va avea ca protagoniști pe băieții de la „Robin and the Backstabbers”. Intrarea va fi tot doar 10 lei, iar distracția va dura până târziu în noapte. Trupa este foarte pe val acum în România, după concerte de-a lungul și latul țării, vor cânta sâmbătă la Brașov, la Rockstadt, apoi, luni vor cânta în deschidere la Alice Cooper cu j. Deep, la Romexpo”, notează aceeaşi sursă.

„În premieră avem două spectacole în aceeaşi seară. Mă bucur mult că cele două soprane din Bucureşti, Raluca Oprea, Claudia Deleanu, însoţite de pianistul Costin Raia, vin cu un spectacol de arii şi duete celebre. La Casa Bastion va fi un eveniment de mare valoare. Sunt emoţionat pentru că nu am mai adus genul acesta de eveniment la Sfântu Gheorghe. După aceea, până târziu în noapte va fi o petrecere prelungită cu senzaţionalii băieţi de la «Robin and the Backstabbers»”, a spus Mădălin Guruianu.

Bursa excelenta Ecou-CovalactBursele Covalact/Ecou

„Sâmbătă, 4 iunie, încheiem runda de activități de la aceste zile pline, cu acordarea Burselor de Excelență Covalact/Ecou, în valoare de 555 lei, pentru șefii de promoție de la liceele „Mikes Kelemen” și „Reformat”, după ce weekendul trecut a fost vremea pentru „Miko”, „Artă” și „Mihai Viteazul”. Vă reamintim că acestea sunt doar la început, în toamnă vom „pune la bătaie” 15.000 de lei pentru burse private pentru elevi și profesori, împreună cu partenerii noștri de tradiție de la Covalact”, arată comunicatul de presă.

„Zilele Ecou 2016” au început cu trioul maghiar „Sarik Peter” care a concertat la Teatrul „Andrei Mureșanu”. Acestea au continuat cu spectacolul „O noapte furtunoasă” la Teatrul „Tamasi Aron”, plus Gala  Viitorii Lideri ai Comunității la Casa cu Arcade.

Mai mult, de 1 Iunie, trei autocare, însumând 150 de copii de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, au fost în excursie organizată şi coordonată de „Ecou” la Bucureşti, atât la Muzeul Ţăranului Român, cât şi la Opera Comică pentru Copii.

„Cea mai mare satisfacţie am avut-o în partea finală a excursiei, când am întrebat cum li s-a părut pe o scară de la 1 la 10 şi toată lumea a strigat „10, 11, infinit”. A fost fenomenal! (...) Peste două săptămâni mergem la Bucureşti cu elevii de la liceul de artă, doar că traseul este puţin mai lung”, a mai spus Mădălin Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.