ACTUALITATE 12 ianuarie 2017

Activități preventive în cadrul programului „Școala Siguranței Tedi”

de Covasna Media | 648 vizualizări

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al I.P.J. Covasna desfășoară activități în cadrul programului „Școala Siguranței Tedi”.

În programul care s-a bucurat de un real succes în anul școlar precedent, s-au înscris 13 școli din județ, peste 400 de elevi din clasele pregătitoare și clasa I luând parte la activitățile desfășurate.

La data de 11 ianuarie 2016, polițiștii au desfășurat activități la Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, unde 47 de elevi și cadre didactice au participat la discuțiile pe teme preventive, în cadrul cărora au fost transmise și recomandări privind siguranța personală în diverse situații.

Programul este inițiat și organizat de Tymbark Maspex România și Tedi, în parteneriat cu Poliția Română și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, iar obiectivele acestei inițiative se concentrează pe identificarea potențialelor riscuri, prezentându-le elevilor și părinților acestora pericolele la care pot expuși cei mici, acasă, la școală sau în vacanță, precum și modalitățile de prevenire a acestora.

Copiii sunt, astfel, implicați în activități informativ-educative coordonate de învățători, cu sprijinul polițiștilor, iar Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe și atractive pentru elevi. La finalul programului, copiii vor fi capabili, prin cunoștințele acumulate, să identifice situațiile de risc la care pot fi expuși și să adopte măsurile de prevenire adecvate.

Polițiștii și cadrele didactice îi implică pe cei mici în activități interactive pentru a cunoaște semnificația indicatoarelor rutiere astfel încât să fie capabili să adopte un comportament rutier preventiv atunci când se deplasează pe drumurile publice. De asemenea, copiilor le sunt prezentate principalele reguli de comportament, în scopul prevenirii violenței verbale, dar și violenței fizice. Siguranța în drum spre școală, siguranța în școală, acasă și în vacanță sunt principalele obiective vizate de program.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.