ACTUALITATE 5 octombrie 2017

Activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

de Covasna Media | 321 vizualizări

În cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care se desfășoară în perioada 2–6 octombrie, ziua de miercuri a fost dedicată activităților pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, polițiștii au organizat, în localitățile urbane, activități de distribuire de materiale cu caracter informativ-preventiv, în special în zonele aglomerate și a unităților comerciale. De asemenea, în Sfântu Gheorghe, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, care au primit sfaturi utile de la polițiști în acord cu tematica acestei zile.

Recomandările transmise au vizat prevenirea infracțiunilor de furt din locuință, a furturilor din buzunare sau genți și pentru prevenirea tâlhăriilor.

Polițiștii urmăresc, prin astfel de inițiative, conștientizarea populației cu privire la importanța adoptării unor măsuri de precauție, fiecare dintre noi fiind în măsură a contribui la prevenirea săvârșirii de infracțiuni.

Iată câteva sfaturi de la polițiști:

Pentru prevenirea furturilor din locuință, asigurați-vă întotdeauna, înainte de a pleca de acasă, că toate căile de acces sunt bine închise, iar dacă locuiți la parter, se recomandă montarea unor grilaje metalice la ferestre. Dacă lipsiți pentru o perioadă mai lungă de acasă, rugați un vecin sau o persoană de încredere să vă ridice corespondența și să verifice, periodic, dacă lucrurile sunt în regulă. Este recomandat, de asemenea, să evitați postările pe rețelele de socializare din care reiese faptul că sunteți plecați – astfel de informații pot constitui ponturi bune pentru hoți.

Pentru a nu cădea victime ale infracțiunilor de tâlhărie, polițiștii vă recomandă să evitați deplasarea pe timp de noapte, prin zone slab iluminate sau izolate. Nu afișați în public sume mari de bani sau bijuterii scumpe care pot atrage atenția. Dacă trebuie să ajungeți undeva, seara, pe jos, rugați o persoană de încredere să vă însoțească.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.