Activitatea Secţiei de Neurologie de la Spitalul Judeţean a fost reorganizată, după plecarea a cinci medici
Activitatea Secţiei de Neurologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost reorganizată, după ce cinci medici de specialitate au ales să demisioneze şi să lucreze în mediul privat. Prin urmare, începând cu data de 1 iulie, o parte dintre urgenţe vor fi transferate la spitalele din Braşov, a declarat managerul instituţiei, András Nagy Róbert.
Acesta a menţionat că în spital au mai rămas patru medici neurologi, care vor trebui să asigure atât activitatea din cadrul secţiei, cât şi gărzile, consultaţiile din policlinică şi cele interdisciplinare.
„Cinci dintre medici, din motive personale şi nepersonale (...) au ales să iasă din sistemul public spitalicesc şi-au anunţat demisia şi au şi plecat, deci, practic, secţia a rămas cu patru medici neurologi. (...) Asta înseamnă cel puţin trei chestiuni: în primul rând, gărzile o să fie neacoperite integral, din cauză că cele patru colege care o să rămână în spital o să trebuiască să ducă şi activitatea de policlinică, şi activitatea de pe secţie, şi activitatea de pe celelalte secţii, respectiv Terapie Intensivă şi consulturile interdisciplinare. Deci, nu o să poată să acopere integral toate zilele de gardă dintr-o lună. În aceste zile, urgenţele majore o să fie preluate de către spitalele din Braşov, (...) iar alertele de tromboliză o să fie transferate direct de către ambulanţă la Braşov, ca pacientul să primească cât mai rapid, cât mai repede, tratamentul antitrombolitic”, a declarat managerul András Nagy Róbert.
Acesta a mai spus că vrea să „reclădească” secţia de Neurologie și în acest scop a avut discuţii cu mai mulţi medici neurologi, dar şi cu medici rezidenţi pentru a veni la Sfântu Gheorghe.
În secţia de Neurologie a spitalului sunt internaţi lunar aproximativ 140 de pacienţi, iar în cadrul Policlinicii se acordă, în medie, circa 6.000 de consultaţii anual.