ACTUALITATE 27 ianuarie 2016

Activitatea Prefecturii Covasna în cifre pentru anul 2015

de Mirela Cara | 371 vizualizări

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a prezentat miercuri într-o conferință de presă un raport de activitate pentru anul 2015 al instituției pe care o conduce. „Vreau să subliniez faptul că întreaga activitate se subsumează acestei misiuni prevăzute de lege și de constituție în ceea ce privește activitatea instituției noastre”, a precizat prefectul județului.

În baza atribuțiilor pe care le are, prefectul verifică legalitatea actelor administrative ale primarilor, ale consiliilor locale, ale Consiliului Județean și ale președintelui CJ. Astfel, în 2015, la Prefectură au fost înregistrate 21.303 acte administrative, din care 2.940 de hotărâri ale consiliilor locale, 17.665 de dispoziții, 207 hotărâri ale Consiliului Județean și 491 dispoziții ale președintelui CJ.

În total, la nivelul județului au fost adoptate 3.147 de hotărâri și au fost emise 18.156 de dispoziții. Dintre acestea, 124 au fost considerate nelegale. Pentru 118 dintre ele au fost demarate proceduri prealabile, ceea ce înseamnă că emitenților li s-a cerut să le reanalizeze, să le revoce sau să le modifice. „În urma solicitărilor noastre au fost revocate sau modificate 56 de hotărâri și 41 de dispoziții, precum și cinci hotărâri ale Consiliului Județean. Pentru 16 acte administrative nu s-a dat curs solicitării noastre, așa că am ajuns în instanță. În afară de aceste acte am formulat și șase acţiuni directe în instanță fără să le mai solicităm autorităților locale revocarea acestora. Motivul de nelegalitate era flagrant în aceste cazuri”, a precizat Sebastian Cucu.

Față de anul 2014, în 2015 numărul actelor nelegale a fost într-o ușoară creștere, de la 97 la 124. Dintre problemele constatate, cu caracter general, se află nerespectarea procedurilor privind achizițiile publice, nerespectarea prevederilor finanțelor publice, nerespectarea regimului finanțărilor nerambursabile, adoptarea unor acte cu încălcarea competenței.

În 2015 s-au desfășurat, de asemenea, 496 de ședințe ordinare ale consiliilor locale, 148 extraordinare și cinci ședințe de îndată. Consiliul Județean s-a întrunit în 11 ședințe ordinare și 11 extraordinare.

În cadrul conferinței de presă, prefectul Sebastian Cucu a precizat totodată că instituția pe care o conduce face tot posibilul să-și desfășoare eficient activitatea, în limite de corectitudine și legalitate, conform misiunii pe care o are de îndeplinit, dincolo de faptul că personalul angajat a fost redus cu 25%, în prezent fiind 32 de angajați la Prefectură.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.