ACTUALITATE 1 noiembrie 2015

Acţiuni preventive ale jandarmilor în şcoli

de Covasna Media | 177 vizualizări

Jandarmi din cadrul Compartimentului Prevenire şi Combaterea Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna au desfăşurat în perioada 21-29 octombrie activităţi preventiv-educative cu 545 de elevi din cadrul Liceului de Arte „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe.

Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte de interes cu privire la misiunile Jandarmeriei, prevenirea faptelor cu violenţă în şcoli, identificarea problemelor cu care se confruntă elevii şi găsirea mijloacelor adecvate de soluţionare, prezentarea unor teme cu caracter educativ-preventiv referitoare la siguranţa personală. De asemenea, elevii au purtat o discuţie liberă cu jandarmii specializaţi în prevenirea şi combaterea criminalităţii, în scopul promovării unui comportament civic. Totodată, elevilor participanţi le-a fost recomandat ca, în cazul în care au fost martorii unor fapte de natură antisocială, să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112.

Aceste activităţi s-au desfăşurat în baza parteneriatului încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi au ca scop activitatea de prevenire a faptelor antisociale în rândul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.