ACTUALITATE 11 octombrie 2017

Acțiuni pentru siguranța traficului rutier

de Covasna Media | 746 vizualizări

În perioada 6-8 octombrie 2017, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat acțiuni pentru menținerea siguranței traficului rutier, reducerea numărului de accidente și salvarea de vieți.

Acțiunile desfășurate au vizat descurajarea celor care circulă cu depășirea limitelor legale de viteză, precum și a celor care efectuează depășiri neregulamentare. Astfel, în intervalul menționat au fost constatate și sancționate 87 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice. Dintre acestea, 44 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, iar 8 pentru nerespectarea regulilor privind manevra de depășire.

În vederea reducerii riscului rutier și verificarea legalităţii în domeniul transportului public de mărfuri și persoane, polițiștii desfășoară în această săptămână acțiunea „Truck&Bus”, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pe anul 2017.

Activitățile de control, care se vor desfășura până duminică, vizează autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane cu o capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și autovehiculele destinate transportului public de mărfuri cu masa maximă totală autorizată mai mare de 3,5 tone, acțiunile desfășurându-se pe toate categoriile de drumuri.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.