ACTUALITATE 25 ianuarie 2017

Acţiuni pentru siguranţa comunităţii desfăşurate de poliţiştii covăsneni

de Covasna Media | 656 vizualizări

În perioada 20-24 ianuarie a.c. poliţiştii covăsneni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale de natură a tulbura liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 9.850 de lei, atât pentru abateri la regimul silvic, cât şi pentru abateri în trafic sau fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării mai bine de 4 metri cubi de material lemnos.

În cadrul acestor acţiuni au fost constatate şi sancţionate mai multe abateri la regimul silvic. De pildă, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au identificat, pe raza localităţii Păpăuţi, un bărbat în vârstă de 54 de ani care transporta material lemnos cu un atelaj hipo, fără a avea documente legale de provenienţă sau transport. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnul a fost preluat de la depozitul aparţinând unei societăţi comerciale, fără a fi emis vreun document legal. Atât bărbatul de 54 de ani, cât şi administratorul societăţii în cauză, au fost sancţionaţi contravenţional, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Poliţiştii din Sfântu Gheorghe au identificat doi bărbaţi de 24 şi 52 de ani care transportau material lemnos fără a avea documente legale. Din verificări s-a stabilit că cei doi au sustras lemnul din pădurea de pe raza oraşului şi au fost sancţionaţi contravenţional, iar lemnul confiscat.

Un alt bărbat de 47 de ani a fost sancţionat contravenţional după ce a fost depistat de poliţişti, în apropierea localităţii Băţanii Mari, în timp ce transporta 1,24 metri cubi de lemn fără documente legale. Verificările sunt continuate pentru a se stabili proveninţa materialului lemnos care a şi fost confiscat.

La Breţcu, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Ojdula, care a tăiat ilegal şi sustras 9 arbori de pe o fâneaţă împădurită.

Pentru aceeaşi faptă este cercetat şi un bărbat de 32 de ani din judeţul Braşov care a tăiat ilegal mai mulţi arbori din pădurea de pe raza comunei Aita Mare, cu intenţia de a transporta materialul lemnos la domiciliu.

La Belin, poliţiştii au identificat, într-un bar din comună, un tânăr în vârstă de 16 ani care avea asupra sa un briceag. Pe numele lui a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase, iar briceagul a fost ridicat în vederea confiscării.

Poliţiştii vor continua să acţioneze şi în perioada următoare pentru siguranţa comunităţii.

(IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.