ACTUALITATE 19 iulie 2015

Acțiuni pentru siguranța cetățeanului

de Covasna Media | 155 vizualizări

La data de 17 iulie, peste 100 de polițiști covăsneni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, urmărind prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională și menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților de vineri au fost efectuate peste 70 de acțiuni și controale, fiind verificate 80 de societăți comerciale de pe raza întregului județ. Au fost constatate șapte infracțiuni, dintre care patru de natură economico-financiară, trei de natură judiciară și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 3.100 de lei.

De asemenea, au fost constatate și sancționate 146 de fapte de natură contravențională. Valoarea amenzilor depășește 34.000 de lei, iar majoritatea au fost pentru abateri la regimul circulației (118). Polițiștii au mai confiscat bunuri în valoare de 1.700 de lei, 186 de lei în numerar și au reținut două permise de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru depășirea limitei legale de viteză. Au fost reținute și patru certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au continuat şi sâmbătă activităţile suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, 110 poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor precum și din cadrul altor structuri, au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 186 de acțiuni și controale în piețe, târguri, unități de alimentație publică și la societăți comerciale.

În cadrul activităților au fost constatate șapte infracțiuni, dintre care trei de natură economico-financiară, una la regimul circulației și trei de natură judiciară.

Totodată, polițiștii au aplicat 154 de amenzi contravenționale în valoare de peste 47.000 de lei, dintre care peste 100 au fost pentru abateri la regimul circulației. Polițiștii au mai confiscat bunuri în valoare de 300 de lei, 140 de lei în numerar și au reținut cinci permise de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

Exemple:

– Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat un bărbat care, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, nu a evidențiat în actele contabile achiziții de mărfuri în valoare de 73.383,58 lei, prejudiciul creat astfel bugetului de stat fiind de circa 20.000 de lei. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de omisiune, în tot sau în parte, a evidențierii operațiunilor comerciale efectuate, în actele contabile ori în alte documente legale.

– Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza comunei Vâlcele, o tânără în vârstă de 18 ani care figura în bazele de date ca fiind dispărută de la domiciliu. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceasta a plecat voluntar de acasă pe fondul unor neînțelegeri cu părinții săi, iar pe perioada dispariției a locuit la o prietenă, pe raza județului Brașov. De asemenea, s-a stabilit că tânăra nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost reîncredințată mamei sale.

– Polițiștii din Bățani au identificat un tânăr în vârstă de 16 ani care a sustras o bicicletă de pe raza localității Valea Zălanului, aparținând unui bărbat din localitate. Bicicleta a fost restituită proprietarului, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

– Polițiștii din Târgu Secuiesc au oprit pe raza municipiului un bărbat în vârstă de 34 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta a sustras un telefon mobil din incinta unei societăți comerciale. Bunul sustras, aparținând administratorului societății respective, a fost restituit proprietarului, iar făptașul este cercetat acum pentru furt.

– Polițiștii din cadrul postului de Poliție Ojdula au depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani care conducea un moped pe raza comunei. Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat în circulație. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană ce nu are permis.

– Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Covasna au identificat un bărbat în vârstă de 46 de ani care la data de 13 iulie ar fi procurat ilegal și introdus în țară o armă de vânătoare cu alice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor pentru a se stabili întreaga activitate infracțională a făptuitorului.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Ag. Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 7 ore, 26 minute

Concert Mozart

Acum 8 ore, 11 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.