ACTUALITATE 24 octombrie 2017

Acțiuni ale polițiștilor covăsneni pentru menținerea siguranței publice

de Covasna Media | 397 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat și la sfârșitul săptămânii trecute pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, a celor comise cu violență, precum și pentru reducerea riscului rutier și prevenirea producerii de accidente de circulație.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Sfântu Gheorghe au desfășurat o acțiune în zona barurilor din oraș, pentru a preîntâmpina producerea unor fapte de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, precum și pentru a preveni comiterea de fapte violente.

Astfel, polițiștii, în cooperare cu jandarmii covăsneni, au efectuat verificări la 3 unități economice, au legitimat peste 80 de persoane, au oprit în trafic pentru verificări, 25 de vehicule, și au condus 8 persoane la sediu, pentru verificări.

În urma acestei acțiuni au fost constatate 10 fapte de natură contravențională, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de 1.400 de lei. Dintre acestea, 8 sancțiuni au fost pentru fapte de încălcare a normelor privind conviețuirea socială și liniștea publică, prevăzute de Legea 61/1991.

Și polițiștii din Întorsura Buzăului au acționat pe raza de competență, pentru menținerea climatului de siguranță publică și pentru siguranța traficului rutier.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii întorsureni au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.325 de lei și au constatat o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au reținut și două permise de conducere pentru abateri la regimul circulației.

***

Siguranța rutieră a fost și ea în atenția polițiștilor, astfel că la sfârșit de săptămână au fost desfășurate acțiuni în vederea reducerii numărului de accidente produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În perioada 20-22 octombrie 2017, polițiștii au acționat cu preponderență pe rețeaua de drumuri naționale care tranzitează județul Covasna, dar și în municipii și orașe, urmărind descurajarea celor care calcă prea tare pe pedala de accelerație, punând în pericol siguranța circulației rutiere și viața participanților la trafic.

În acest interval au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale pentru abateri constatate în trafic, 110 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

A fost înregistrat un singur caz în care un conducător auto a depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h, iar în acest caz s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu prudență, să respecte limitele legale de viteză stabilite pentru categoria de autovehicul condus, pe sectorul de drum pe care circulă, și să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de trafic și de drum.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.