ACTUALITATE 11 august 2021

Acțiune rutieră la Sfântu Gheorghe: 11 din 19 amenzi aplicate pietonilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1867 vizualizări

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au avut luni o acțiune de verificare pe linie rutieră, care s-a lăsat cu amenzi în valoare totală de 1.450 de lei. Din totalul de 19 sancțiuni aplicate, 11 au revenit pietonilor indisciplinați. 

La data de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe și ai Serviciului Rutier au efectuat o acțiune cu caracter preventiv în municipiului Sfântu Gheorghe în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere cu accent pe combaterea indisciplinei pietonilor, neacordării priorității de trecere pietonilor, neacordării priorității de trecere vehiculelor precum și indisciplina bicicliștilor.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.450 lei, dintre care 11 pietonilor care nu au respectat regulile privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, două permise de conducere, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public”, se arată într-o informare trimisă marți de IPJ Covasna. 

Un raport întocmit de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Covasna ca urmare a unei solicitări de informații publice din partea ziarului Observatorul de Covasna arată că în prima jumătate a anului curent în județul Covasna s-au petrecut 15 accidente rutiere soldate cu victime omenești, în care au fost implicați pietoni. Dintre acestea, 5 au fost încadrate ca fiind accidente grave. În plus, este de precizat și că 9 s-au produs pe trecerile pentru pietoni. 

Situația din aceeași perioadă a anului trecut arată că la nivelul județului Covasna s-au produs 17 accidente rutiere soldate cu victime omenești, în care au fost implicați pietoni, 10 dintre acestea fiind grave. Pe trecerile de pietoni au avut loc 8 dintre aceste accidente.

În total, anul trecut au fost 34 accidente rutiere soldate cu victime omenești, în care au fost implicați pietoni, din care 16 au fost încadrate ca fiind accidente grave, iar 18 s-au produs pe trecerile pentru pietoni, mai arată datele furnizate de IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.