ACTUALITATE 26 noiembrie 2017

Acțiune pentru siguranța comunității în zona Târgu Secuiesc. Amplasare radare

de Covasna Media | 4512 vizualizări

Pentru menținerea climatului de siguranță publică și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională, polițiștii au organizat și desfășurat o acțiune în sistem integrat, în care au fost angrenați polițiști de la Secția Rurală 2, de la Formațiunea Rutieră Târgu Secuiesc, dar și jandarmi de la Gruparea Mobilă Brașov și lucrători silvici.

Acțiunea s-a derulat pe raza localităților Breţcu, Lemnia, Mereni, Moacşa, Dalnic, Cernat, Ghelinţa şi Turia, urmărindu-se descurajarea celor care comit fapte contrare legii. În cadrul acesteia au fost desfăşurate 83 de controale – 15 de tip filtru rutier, 33 pe linie silvică – au fost legitimate 119 persoane, iar dintre acestea 11 au fost conduse la sediu pentru verificări suplimentare. De asemenea, 64 de autovehicule au fost oprite în trafic pentru verificări.

Astfel, au fost constatate 48 de abateri pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 12.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost pentru abateri în trafic, iar 13 pentru abateri privind regimul conviețuirii sociale, ordinii și liniștii publice, reglementat de legea 61/1991. Totodată au fost reținute, pentru abateri în trafic, două permise de conducere.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au identificat patru bărbați din Brețcu, având vârste cuprinse între 27 și 37 de ani, care în perioada 22-23 noiembrie a.c., au tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori din fondul forestier de pe raza comunei. Pe numele celor patru au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, fiind ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 1,8mc de material lemnos.

De asemenea, polițiștii au depistat, pe raza comunei Ghelința, un bărbat de 34 de ani care transporta sfeclă de zahăr și porumb, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta sustrăsese produsele agricole de pe două terenuri aparținând unui localnic.

Prejudiciul, 500 kg de sfeclă și 100 kg de știuleți de porumb, a fost recuperat, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii vor continua să acționeze și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de siguranță publică.

Amplasarea radarelor în data de 27 noiembrie

 

27.11

 

DN 13E

Reci

Brateș

Țufalău

Covasna

 

DN11

Sântionlunca

Reci

Moacșa

Cernat

Lunga

DN12

Olteni

Malnaș

Micfalău

 

 

Altelocatii

Chilieni

Coșeni

Sf.Gheorghe

 

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Agent principal de poliție

Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.