ACTUALITATE 20 septembrie 2009

Acţiune de ecologizare a Văii Oltului

de Covasna Media | 652 vizualizări
La evenimentul din weekend sunt aşteptaţi în jur de 100 – 200 de voluntari

[singlepic=338,400,200,,left]Asociaţia Larmafa din Sfântu-Gheorghe organizează la sfârşitul acestei săptămâni, între 25 – 27 septembrie, o a doua acţiune de ecologizare a văii Oltului, în cadrul căreia îşi propune să cureţe o suprafaţă de 30 de km pe cursul râului Olt. Potrivit organizatorilor, evenimentul are loc în cadrul unui festival mobil cu caracter dublu – cultural şi ecologic, iar pentru atingerea scopului este necesară participarea unui număr de 100

La evenimentul din weekend sunt aşteptaţi în jur de 100 – 200 de voluntari

Asociaţia Larmafa din Sfântu-Gheorghe organizează la sfârşitul acestei săptămâni, între 25 – 27 septembrie, o a doua acţiune de ecologizare a văii Oltului, în cadrul căreia îşi propune să cureţe o suprafaţă de 30 de km pe cursul râului Olt.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are loc în cadrul unui festival mobil cu caracter dublu – cultural şi ecologic, iar pentru atingerea scopului este necesară participarea unui număr de 100 – 200 de voluntari.

Ei urmează să cureţe malul Oltului de la Sfântu-Gheorghe în amonte de cursul râului, până la Tuşnad, în judeţul Harghita.

„Infrastructura slab dezvoltată a zonei, precum şi gradul ridicat de sărăcie a populaţiei locale, duc la pasivitatea, dezinteresul faţă de mediul înconjurător. Scopul nostru principal, prin organizarea festivalului cu caracter special eco-cultural, este să ne facem auziţi, în aşa fel încât să putem transmite mesajul, în speranţa diminuării pasivităţii faţă de mediul ce ne înconjoară”, susţine organizatorii.

În cadrul acţiunii de ecologizare sunt programate câte 8 ore de curăţenie, cu pornire vineri la ora 14, de la Jandarmerie. După curăţenie seara vor avea loc concerte, prezentări cu caracter ecologic şi focuri de tabără în diferite locaţii. Concertele vor fi susţinute de Fabatka, Ritmo del Flamenco, GusolinE feat. JoeDen, TMK, L'orchestre de Roche, Apa Neagra, iar masa şi cazarea sunt asigurate de organizatori.

Ana Sidon

Teme articol: Olt mizerie voluntari curatenie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 21 septembrie 2009
Asistaţii social îşi merită banii primiţi de la buget şi nu e nevoie să muncească pentru ei. Se poate manifesta recunoştinţa pentru acei bani la vot. De ce să-i scoată la muncă aleşii citeste integral
pita-gora, 21 septembrie 2009
Bine ca se face si cu voluntari dar dece primariile care stipendiaza lunar zeci si sute de asistati cu putere de munca nu-i pun la treaba in folosul comunitatii care-i hraneste.
whothe, 21 septembrie 2009
de aceasta data sper din tot sufletul sa partricipe mai multi voluntari, decat anul trecut. le urez succes organizatorilor si le sugerez sa mediatizeze mai intens aceasta actiune
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.