ACTUALITATE 4 martie 2022

Acțiune de control și de verificare, în județul Covasna, în domeniul silvic

de Iulia Drăghici - Taraș | 3847 vizualizări

În perioada 28 februarie – 4 martie a.c., polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul de Protecție a Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Covasna, Brașov, Buzău, Bacău, Argeș și Vrancea și specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor - gărzile forestiere Timișoara, Ploiești, Oradea,  Râmnicu Vâlcea și Suceava au desfășurat o acțiune de control și de verificare, în județul Covasna, în domeniul silvic.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, precum și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agenții economici pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

Astfel, au fost verificați 9 agenți economici și un ocol silvic privat.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 176.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legislației în domeniul silvic.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 1.197,22 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 640.265 de lei.

Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat și tentativă la tăiere fără drept de arbori.

Polițiștii vor continua activitățile în vederea protejării fondului forestier prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală, precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională prevăzute de legislația, în domeniul silvic.

Sursa: comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.