ACTUALITATE 26 aprilie 2020

Bărbat în vârstă de 70 de ani, căutat în pădurile din zona Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 6984 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Comandău a fost căutat duminică de salvamontiști, polițiști, jandarmi, pompieri și localnici în pădurile din jurul comunei. Autoritățile spun că bărbatul a plecat la cules de ciuperci și nu a mai revenit la domiciliu. Familia a fost cea care i-a anunțat dispariția. Căutările se vor relua luni dimineață. 

Domnul s-a dus la cules ciuperci. Cel puțin asta a anunțat familia. S-au făcut și niște verificări la rude, acolo unde se ducea de regulă și nu avem informații, deci se presupune că s-a pierdut undeva în pădure. Cei din familie spun că anunța din timp dacă se ducea undeva și de regulă revenea la timp, deci nu s-a întâmplat niciodată să lipsească două zile. Plus că așa cum am zis, Comandău este o comună izolată și nu prea avea unde să se ducă în altă parte, luând în calcul și vârsta persoanei. Asta presupunem noi. Astăzi echipele s-au întors și mâine de dimineață continuăm mai departe, pentru că sunt și urși în pădure și oricum în întuneric este mai complicat să căutăm. Din nefericire, este o zonă destul de vastă și întâmpinăm greutăți din acest punct de vedere, dar sperăm că va fi pozitiv rezultatul. Doar atât avem deocamdată. În funcție de ce vor găsit colegii pe teren, revenim mâine cu alte informații”, ne-a spus directorul Centrului Județean pentru Protecția Naturii, Dezvoltare Rurală şi Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

La căutarea de duminică au participat aproximativ 45 de persoane, printre care polițiști, 13 salvamontiști, două echipaje de pompieri de la ISU Covasna, de la punctul de lucru din Sfântu Gheorghe, respectiv Târgu Secuiesc, dar și cinci jandarmi de la Postul montan din Covasna și localnici. 

Mâine se vor relua căutările cu mai multe forțe”, ne-a spus și purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, Ionel Mănăilescu, care a punctat și că acțiunea de căutare este coordonată de IPJ Covasna. 

Polițistii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 70 de ani din localitatea Comandau a plecat de la domiciliu la data de 24 aprilie a.c., iar până la acest moment nu a revenit. Urmare sesizării s-au format echipe de căutare formate din polițiști, jandarmi, pompieri, lucrători ai serviciului salvamont și voluntari care au acționat pe raza zonelor împădurită arondate localității în vederea identificării bărbatului. Până la acest moment acesta nu a fost găsit. Eforturile de căutare a persoanei în cauza au fost sistate la lăsarea întunericului, urmând a fi continuate dimineață”, ne-a declarat duminică seara, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe. 

Sursă foto: Facebook/ Salvamont Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.