ACTUALITATE 19 decembrie 2017

Accidentele rutiere se țin lanț în județul nostru

de Covasna Media | 424 vizualizări

Sfârșitul de săptămână pe drumurile covăsnene a fost marcat de multe evenimente rutiere

A lovit de gard mașina cu autorizația de circulație expirată

În data de 15.12.2017, orele 11:00, o persoană din comuna Chichiş i-a anunţat pe poliţiştii din comună despre faptul că, în data de 12.12.2017, în jurul orei 18:00, a condus un autoturism prin localitate, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un gard avariind autoturismul. Din verificările efectuate a reieşit că autoturismul în cauză avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată din data de 02.10.2017. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere, cercetările în cauză fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Accident frontal în centrul orașului Întorsura Buzăului

În data de 15.12.2017, ora 15:50,Poliţia oraşului Întorsura Buzăului a fost sesizată prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112, despre faptul că pe DN 10 Întorsura Buzăului, în zona centrală a oraşului, a avut loc un accident rutier cu victimă.

În urma verificărilor s-a stabilit că un tânăr de  18 ani, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Braşov - Buzău, pe fondul lipsei de experienţă în conducere, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula în aceeaşi direcţie de mers. Șoferul celui de-al doilea autoturism a suferit vătămări uşoare în urma accidentului şi a fost transportat la Camera de Gardă a Spitalului Întorsura Buzăului de echipajul de poliţie ajuns la faţa locului, fără a fi necesară internarea sau transportul la o altă unitate spitalicească.        

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi au fost conduşi la Spitalul Întorsura Buzăului, unde li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pieton lovit în timp ce traversa prin loc nepermis

În data de 15.12.2017, în jurul orelor 18:33 lucrătorii Formaţiunii Rutiere Tg. Secuiesc au fost sesizaţi prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier pe str. Fabricilor din localitate.

Echipa de cercetare deplasată în zonă a constatat că un bărbat în vârstă de 37 ani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Fabricilor din mun. Tg. Secuiesc, în sensul de mers Oneşti către Braşov, când a ajuns în mijlocul intersecţiei cu str. Gării, cu partea laterală stânga faţă a autoturismului, a acroşat o persoană în vârstă de 57 ani, care s-a angajat în traversarea str. Fabricilor, în sensul de mers com. Catalina către zona centrală prin loc nepermis.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul mun. Tg. Secuiesc, unde a fost diagnosticat cu răni uşoare, fiind transferat la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Sf. Gheorghe pentru consult de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ s-a procedat la recoltarea unei probe biologice de sânge. Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul alcootest şi s-a procedat la recoltarea unei probe biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Prins la volan cu 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat

În data de  16.12.2017, în orele 17:20,  poliţiştii din  Arcuş şi Valea Crişului aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în activitatea de patrulare inter-comunală au oprit pentru control, în comuna Ghidfalău, în afara localităţii Zoltan, pe D.C. 28,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41.

Întrucât poliţiştii au constatat că şoferul emană halenă alcoolică, acesta a fost transportat la postul de poliţie Ghidfalău, unde un echipaj al poliţiei rutiere l-a testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei, iar acesta a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul din Sfântu Gheorghe în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336  alin 1 din  Codul  Penal.

Beat și fugit de la locul accidentului

În data de 17.12.2017, orele 14:35, aflându-se în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, poliţiştii din Băţani au fost sesizaţi telefonic de către un locuitor din comună că în timp ce conducea un autoturism în localitatea Herculian, a fost acroşat de către un autoturism care a părăsit locul accidentului, evenimentul soldându-se cu pagube materiale.

În urma sesizării au fost întreprinse verificările specifice, fiind identificat autoturismul în cauză şi şoferul acestuia. Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică i s-a pus în vedere că va fi testat cu aparatul Dragger, acesta refuzând testarea, însă a fost de acord să i se recolte o probă de sânge, refuzând-o pe a doua.  

În cauză s-a înregistrat dosar penal pentru infracţiunea de Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede deţinerea permisului de conducere de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte 0,80 g/l alcool pur în sânge, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii P.P. Băţani.

Compartimentul Relaţii Publice

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.