ACTUALITATE 24 iulie 2017

Accidente rutiere în weekend. Un copil în vârstă de 4 ani a suferit leziuni grave

de Covasna Media | 664 vizualizări

La data de 22 iulie 2017, în jurul orei 13:50, pe DJ 122 a avut loc un accident rutier. Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 39 de ani aflat la volanul unui autoturism care circula dinspre Bățanii Mari către Baraolt, pe fondul oboselii, a adormit la volan și a pătruns pe contrasens unde a lovit frontal un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma impactului un minor în vârstă de 4 ani a suferit leziuni grave, iar un bărbat de 59 de ani și o femeie de 48 de ani au fost răniți ușor, toți trei din mașina care circula regulamentar. De menționat este faptul că persoanele rănite nu purtau centura de siguranță, iar minorul, care a fost grav rănit, nu era transportat cu folosirea dispozitivelor speciale de siguranță, așa cum prevede legea.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim că normele legale privind circulația pe drumurile publice reglementează că cei care conduc autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate, trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, sub supravegherea unei persoane adulte. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă speciale, doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

* * *

Sâmbătă după-masă, pe raza comunei Ghelința a avut loc un accident rutier ușor. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 66 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanț.

În urma evenimentului șoferul a fost rănit ușor. Acesta a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

* * *

Duminică, în jurul orei 07:30, pe DN 13 E, între Sfântu Gheorghe și Vâlcele a avut loc un alt accident rutier. În acest caz, un bărbat de 51 de ani care conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă de siguranţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care circula în fața sa și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului o femeie de 68 de ani, pasageră în mașina condusă de bărbatul de 51 de ani, a fost rănită ușor. Ambii conducători auto au fost testați cu etilotestul, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.