ACTUALITATE 5 februarie 2020

Accident la trecerea la nivel cu calea ferată

de Iulia Drăghici - Taraș | 6201 vizualizări

La data de 04.02.2020, în jurul orelor 17:00, polițiștii posturilor de poliție Ojdula și Lemnia au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în jurul orelor 17:00, în localitatea Lemnia, pe un drum comunal, un autoturism a fost lovit de un vehicul feroviar pe trecerea la nivel cu calea ferată.

Deplasându-se la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă.

Aceștia au identificat un bărbat în vârstă de 32 de ani care a declarat faptul că în timp ce conducea un autoturism în proximitatea trecerii la nivel cu calea ferată, în momentul în care a acționat pedala de frână, mașina nu s-a mai oprit, moment în care a fost lovit de un tren care circula pe calea ferată.

Din accident au rezultat numai pagube materiale iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost examinat de către un echipaj medical, acesta refuzând internarea, motivând că nu a suferit nici o leziune, dar în urma incidentului a fost sancționat contravențional cu amendă de 2900 de lei și 6 puncte de penalizare.

Trecerile la nivel cu calea ferată sunt zone de risc în care producerea unui eveniment rutier poate avea consecințe deosebit de grave.

În acest sens, pentru siguranța dumneavoastră polițiștii fac următoarele precizări:

Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.

 Conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească în dreptul indicatorului ce obliga la oprire atunci când:

    a) barierele sau semibarierele sunt coborate, în curs de coborare sau de ridicare;

    b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;

    c) intalneste indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simpla, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dubla, fără bariere" sau "Oprire".

În cazul imobilizarii unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat sa scoată imediat pasagerii din vehicul şi sa elibereze platforma caii ferate, iar când nu este posibil, sa semnalizeze prezenta vehiculului cu orice mijloc adecvat.

Participanţii la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligaţi sa acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezentei lui.       

Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor (...) pe trecerile la nivel cu calea ferată curenta şi la o distanta mai mica de 50 m înainte şi după acestea;                 

Polițiștii recomandă și pietonilor să manifeste o atenție sporită. Pietoni nu trebuie să se deplaseze pe căile ferate sau în proximitatea imediată a acestora zone

Totodată, pietonii trebuie să efectueze traversarea căilor ferate doar în zonele permise și să nu se angajeze în traversare dacă la trecerea la nivel cu calea ferată barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborare sau de ridicare sau semnalul şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune

De asemenea, în cazul în care intenționează să efectueze traversarea la o trecere la nivel cu calea ferată  fără bariere, să se asigure temeinic că pot efectua traversarea în condiții de siguranță.

Sursă foto: https://realitateadesibiu.net/. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.