ACTUALITATE 5 aprilie 2021

Accident de trotinetă, cauzat de o portieră deschisă la momentul nepotrivit

de Iulia Drăghici - Taraș | 1443 vizualizări

Un accident în care au fost implicate două persoane, o trotinetă electrică și portiera unui autoturism parcat pe marginea drumului a avut loc sâmbătă la Sfântu Gheorghe. O persoană, care se deplasa pe trotinetă, a fost rănită ușor după ce s-a lovit de portiera unei mașini deschisă brusc în fața sa. Pentru a se evita astfel de evenimente nedorite, polițiștii covăsneni vin cu o serie de recomandări pentru șoferi.

La data de 03.04.2021, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că la o unitate medicală s-au prezentat două persoane care au declarat că au fost implicate într-un accident rutier.

Din verificările efectuate polițiștii au constatat că o femeie de 43 ani, în timp ce staționa pe partea dreaptă a părții carosabile pe strada Puskas Tivadar, a deschis portiera stânga față a autovehiculului, moment în care un bărbat de 48 de ani care circula cu o trotinetă electrică pe aceeași direcție de mers a intrat în coliziune cu portiera autoturismului.

În urma evenimentului rutier bărbatul a fost rănit ușor fiind transportat imediat de către conducătoarea auto la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna.

Conduita corectă în trafic, în astfel de situații

În contextul cazului prezentat, polițiștii menționează faptul că deschiderea portierelor autoturismului poate crea situații periculoase dacă nu acordăm atenție acestei acțiuni.

Fie că este vorba despre bicicliști, conducători de trotinete sau chiar pietoni o ușă deschisă poate răni pe cel lovit mai ales dacă acesta este luat prin surprindere.

Totodată impactul îl poate dezechilibra pe cel lovit expunându-l la alte riscuri în trafic.

De asemenea, și șoferul sau pasagerul unui autovehicul poate fi rănit în urma deschiderii fără precauție dacă portierele mașinii sunt lovite de alte autoturisme.

În acest sens, vă recomandăm să manifestați atenție sporită în momentul în care deschideți portierele autoturismului și să vă asigurați că puteți face acest lucru în siguranță.

Ideal este să nu vă asigurați folosind doar oglinzile exterioare ale autoturismului și să întoarceți privirea pentru a vă asigura că nu există vehicule în „unghiul mort”.

Nu uitați că, în trafic, bicicliștii, pietonii sau conducătorii vehiculelor de tip trotinetă sunt mai greu de reperat decât autoturismele”, punctează polițiștii covăsneni.

Sursa foto: Ilustrativ/ Unsplash.com. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.