ACTUALITATE 26 noiembrie 2021

Abonamentele de parcare nu vor mai trebui afișate în parbriz, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1686 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe doresc eliminarea tichetelor de hârtie care se eliberează la plata abonamentelor de parcare, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acesta a explicat că polițiștii locali vor putea verifica online dacă numărul de înmatriculare este în baza de date a beneficiarilor de abonamente de parcare. 

Dorim să eliminăm aceste tichete. Practic, fiecare număr de înmatriculare va ajunge în baza de date a poliției locale și în funcție de ce abonament are, cei care fac controlul parcărilor, pe baza numărului de înmatriculare pot identifica autoturismul, deci nu va mai fi nevoie de aceste abonamente să fie expuse pe bordul autoturismului. (...) Evoluăm cu timpul și cu digitalizarea. (...) E o chestiune informatică de software, care și până acum a funcționat, oarecum, dar acum vrem să se bazeze doar pe acest sistem”, a declarat Antal Árpád. 

Pentru ca această propunere să intre în vigoare trebuie să își dea acordul și Consiliul Local. 

Recent, primarul din Sfântu Gheorghe a anunțat că se pregătesc și alte schimbări privind parcările. 

Cel mai probabil de la începutul anului viitor, dacă proiectul va trece de Consiliul Local, autoturismele vor putea fi parcate maximum două ore pe câteva străzi din oraș, deci nu vor mai exista abonamente de parcare. Aceasta este o soluție a autorităților pentru a veni în sprijinul celor care vin în timpul zilei în zona centrală doar pentru a-și rezolva anumite probleme la instituții sau bănci, dar nu găsesc niciodată loc de parcare.  

„Zona Zero”, în care va fi valabilă noua regulă, este cea dintre strada 1 Decembrie 1918  (zona dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi fostul Hotel Bodoc), strada Gróf Mikó Imre şi Piaţa Sfântul Gheorghe (în faţa Magazinului Şugaş). În parcările publice din acest perimetru, taxa de parcare va rămâne aceeaşi ca acum, dar nu vor mai fi valabile abonamentele de parcare, iar durata parcării cu plată va fi limitată la maximum 2 ore consecutive. 

O schimbare similară va viza și parcarea din fața fostului hotel Bodoc, unde taxa va crește la 5 lei, tot din același motiv. În plus, în centru vor fi create și alte aproape 30 de locuri de parcare suplimentare, după ce strada Gödri Ferenc va deveni porțiune cu sens unic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.