ACTUALITATE 16 noiembrie 2021

A salvat sute de animale, dar acum are nevoie să fie el salvat

de Mirela Cara Dragu | 16280 vizualizări

Dr. Kovács Benedek, veterinar la clinica de pe Str. Oltului din Sf. Gheorghe, este grav bolnav și are nevoie de cel puțin 24 de mii de euro pentru tratament. Comunitatea covăsneană și toți oamenii de bine îi pot salva viața. 

În calitatea mea de posesoare a unui buldog francez, o rasă predispusă la un întreg catalog de boli, am trăit multe momente în care am crezut că îl voi pierde mult mai devreme decât i-ar fi timpul. Disperarea mă cuprindea la fiecare semn de boală și dura până în clipa în care ajungeam în cabinetul doctorului Kovács Benedek, acolo unde câinele meu și-a găsit mereu vindecarea.

Doctorul Kovács Benedek nu este doar un bun profesionist. Fără să știe sau să își propună, prin firea sa deschisă, prin umorul și natura sa optimistă, este și un bun psiholog uman. Mereu cu zâmbetul pe buze, mereu gata să te primească în cabinetul lui chiar și fără programare, niciodată prea obosit să îți consulte animalul, acest om știe să te destindă. Este unul dintre puținii profesioniști care înțeleg gradul de atașament dintre om și animal, motiv pentru care, în timp ce își tratează pacientul, găsește mereu puterea și cuvintele potrivite să te ajute să depășești blocajul în care te afli. În felul acesta, tensiunea dispare, iar liniștea pe care o recapeți se transmite rapid la animalul de lângă tine, care se relaxează și răspunde mai ușor la tratament.

Îi sunt profund recunoscătoare lui Kovács Benedek pentru faptul că a reușit să prelungească viața câinelui meu care a trecut prin multe provocări din punctul de vedere al sănătății. Din recunoștință pentru el, scriu azi aceste rânduri, într-un moment în care am aflat că acum viața lui a ajuns să fie pe muchie de cuțit.

Operat pe creier pentru a doua oară, după o recidivă la distanță de mai puțin de doi ani de la prima operație, Kovács Benedek se află în situația în care are nevoie să fie salvat. Salvarea i-ar putea veni de la un tratament pe care i l-a recomandat în octombrie o clinică din Budapesta, dar care costă 4000 de euro pe lună și ar trebui administrat timp de minimum 6 luni. Asta înseamnă că e nevoie de cel puțin 24 de mii de euro. Ghinionul este că respectivele costuri nu sunt asigurate de Casa de Asigurări de Sănătate, iar medicul nu dispune de atât de mulți bani pentru tratament.

Oamenii care îl cunosc și îl apreciază au postat pe Facebook un anunț prin care îi informează pe cei dornici să îl ajute cum o pot face. Am citit anunțul acela de câteva ori, forțându-mi mintea să accepte vestea tristă pe care o transmitea. Mă aflam și mă aflu încă în fața unei neputințe sufocante și apăsătoare, aceea de a ajuta omul care m-a ajutat atât de mult salvându-mi câinele.

Sigur că eu și familia mea vom avea o contribuție financiară pentru costurile tratamentului, dar aceasta nu este de ajuns. Banii necesari sunt foarte mulți, iar timpul în care trebuie strânși nu este generos deloc. Mă îngrozește nu doar tinerețea lui sau gravitatea bolii cu care se confruntă, cât gândul la cei doi copii pe care îi are și care pot rămâne fără tată. Ca mamă și femeie, nu pot să nu empatizez cu soția al cărei suflet este poate frânt de durerea cruntă de a-și vedea bărbatul îngenunchiat de o boală nemiloasă și care, pe lângă această suferință, trebuie să caute în ea tăria de a-și consola copiii și a-i ajuta să treacă mai ușor peste această lovitură care le-a fost dată.

Și atunci, vrând neapărat să fac mai mult decât să donez niște bani, cer public de la toți oamenii de bine să îl ajute pe acest iubitor de animale și salvator de prieteni să își strivească propria boală și să se întoarcă sănătos acasă, alături de ai lui, dar și în cabinetul veterinar, acolo unde îi este locul și unde îi place să își petreacă timpul, ajutând zi de zi suflete fără grai, dar capabile de o iubire care o depășește de prea multe ori pe cea a oamenilor.

Donați deci orice sumă în contul de mai jos și transmiteți mai departe mesajul de ajutor! Cu cât suntem mai mulți, cu atât ne cresc șansele.

IBAN: RO20INGB0000999901386390

Detinator cont : Benedek Kovács

Banca: INGB CENTRALA

Moneda : LEI (RON)

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.