ACTUALITATE 4 februarie 2017

A patra seară de proteste la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1026 vizualizări

Covăsnenii anunță că sâmbătă, dar și duminică vor participa din nou la manfestații publice

După marșul prin municipiul Sfântu Gheorghe de vineri seara, la care peste 200 de persoane au parcurs în grup distanţa dintre centru – Gară şi retur scandând lozinci, pentru sâmbătă şi duminică locuitorii judeţului Covasna anunță din nou proteste împotriva Ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale, adoptată de Guvernul României luni noaptea.

„Vă rog pe toţi să ne ajutaţi cu un share ca să vadă lumea că nici Sfântu Gheorghe nu doarme!”, arată un mesaj postat pe pagina evenimentului „Kormányellenes tüntetés / Protest antiguvern”, alături de o imagine care îi invită pe covăsneni în 4 februarie de la ora 18, la „Protestul împotriva OUG”, care va avea loc reşedinţa de judeţ.

Protest

„Protest plăcut de weekend, amândouă zilele de la 18:00. Cel de duminică este de o importanță vitală la nivel de țară”, arată un alt mesaj.

Aceasta ar urma să fie a patra seară în care covăsnenii se alătură protestelor masive de la nivel naţional. Ieşirea în stradă a covăsnenilor a debutat masiv miercuri seara, când aproximativ 500 de persoane, deopotrivă români şi maghiari au ieşit în centrul oraşului Sfântu Gheorghe. Joi, 2 februarie, încă de la ora 15, a avut loc al doilea protest împotriva Ordonanţei de modificare a codurilor penale. La prânz, peste 50 de persoane au scandat şi fluturat pancarte în faţa Instituţiei Prefectului, reprezentanta Guvernului României în judeţ. După mai bine de o oră, aceştia au plecat, dar s-au întors, după lăsarea serii, însă nu la fel de mulţi ca în ziua precedentă.

Vineri seara, peste 200 de persoane au participat la un nou val de proteste paşnice, de această dată organizând şi un marş. Pe întregul traseu, manifestanţii au făcut apel către concetăţeni să li se alăture şi au scandat lozinci împotriva PSD şi a Guvernului, exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea.

Manifestările publice din ultimelele cinci zile au scos în stradă peste 300.000 de persoane în peste 70 de oraşe,  fiind cele mai ample protest din ultimii 25 de ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.