ACTUALITATE 29 martie 2017

A început plantarea în cadrul programului „Un pom pentru generaţia următoare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 693 vizualizări

Un total de 2.500 de puieţi de pomi autohtoni ajung în aceste zile în peste şapte localităţi covăsnene, în cadrul programului „Un pom pentru generaţia următoare”, al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Distribuirea a început în 29 martie, când la Poian au ajuns 300 de puieţi. În perioada următoare, până săptămâna care vine, puieţi vor ajunge şi la Brateş (400 de bucăţi), în zona Sita Buzălui (400 de bucăţi), Vârghiş (400 de bucăţi), Turia (400 de bucăţi), Valea Zălanului (200 de bucăţi) şi Arcuş (400 de bucăţi).

„Familiile solicitante beneficiază de trei puieţi gratuit, distribuirea făcându-se uniform pe teritoriul judeţului. (...) În desfăşurarea programului, fundaţia cooperează cu organizaţii civile, respectiv cu primăriile locale, care ajută în administrarea locală a distribuirii puieţilor”, arată comunicatul de presă al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Proiectul „Un pom pentru generaţia următoare” se află la a treia ediţie şi până anul acesta circa 6.000 de pomi au fost distribuiţi la familii din întreg judeţul. Fundaţia Comunitară Covasna a mai subliniat că acest program se va derula pe o durată de cel puţin 10 ani, timp în care vor fi distribuiţi puieţi de pomi fructiferi autohtoni în fiecare localitate din judeţ.

Anul trecut, Fundaţia Comunitară Covasna a inaugurat Pepiniera comunitară din Valea Crişului, iar peste câţiva ani o parte din aceşti puieţi vor fi distribuiţi în cadrul acestui program. „O să creştem şi numărul de puieţi acordaţi, dar deocamdată şi noi plătim bani grei pentru ei, aşa că mai aşteptăm cel puţin până când cei din grădina de puieţi a Fundaţiei vor putea fi distribuiţi”, a mai spus Bereczki Kinga.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.