ACTUALITATE 30 septembrie 2015

A început noul an universitar!

de Mirela Cara | 140 vizualizări

UBB Sfântu Gheorghe și-a întâmpinat studenții într-o atmosferă de sărbătoare solemnă

Extensia Sfântu Gheorghe a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este un loc în care îți face plăcere să te duci atât pentru clădirea grandioasă și modernă, cât mai ales pentru acea atmosferă cu adevărat academică pe care multe universități din Capitală – și poate chiar din țară – au pierdut-o.

Ca o adevărată universitate de tradiție, UBB Sfântu Gheorghe organizează evenimente solemne la început și la sfârșit de an, cu profesori îmbrăcați în togă și studenți decenți, care participă cu bucurie și emoție la fiecare eveniment de acest gen.

La festivitatea deschiderii noului an universitar ce a avut loc ieri, pe lângă profesori și studenți, au fost prezenți reprezentanți ai unor importante instituții ale municipiului, între care Prefectura și Primăria. Fiecare dintre cei așezați la prezidiu le-a urat bun-venit tuturor studenților, dar mai cu seamă bobocilor din primul an de studiu, care în general au și cele mai mari emoții, aflându-se la începutul unui nou drum.

„Azi împărtășim acest moment într-un lăcaș al cunoașterii, educației înalte și al culturii, emblematic pentru orașul nostru, în care trăim. Și da! Este emblematic pentru că Universitatea Babeș-Bolyai se află în topul universităților din România, având recunoaștere națională și internațională, a spus directorul Extensiei Universitare Sfântu Gheorghe, Lect.Univ.Dr. Laura Olteanu, în cadrul festivității de deschidere a unui nou an universitar. Aceasta a adăugat că în anul universitar care tocmai începe, profesorii de la catedrele UBB se vor axa nu doar pe creșterea calității cercetării individuale, ci și pe implicarea directă a studenților în activitatea de cercetare, ceea ce va conduce către o îmbunătățire reală a performanțelor .

Deschidere an universitar UBB Sfantu Gheorghe 30 septembrie 2015 - 03

Cu 10% mai mulți studenți decât în anii precedenți

Directorul UBB Sfântu Gheorghe a dorit să precizeze că mediul de afaceri covăsnean este foarte receptiv și se implică în întreg procesul de formare a specialiștilor de mâine, dând speranța că celor ce finalizează cursurile la universitatea din orașul nostru nu le va fi foarte greu să găsească un loc de muncă după absolvire. „Apreciem deschiderea de care a dat dovadă mediul de afaceri covăsnean în ceea ce privește educația tinerilor, primirea lor în stagii de practică în diferite firme, dar și preocuparea lor reală în formarea specialiștilor care asigură continuarea și dezvoltarea afacerilor”, a spus Laura Olteanu, care a menționat că în acest an universitar s-au înscris cu 10% mai mulți studenți decât în anii precedenți.

„Deschiderea unui nou an universitar este un prilej de bucurie pentru toți cei care și-au văzut visul împlinit, acela de a deveni student. Viața de student este frumoasă. Capacitatea de a cunoaște, oportunitatea de a crea prietenii sunt ale acestei vârste. Sunteți tineri, mizați pe caracter, pe cinste și pe muncă. Trebuie să aveți încredere și respect pentru valorile fundamentale ale societății, precum educația, munca, cinstea, binele și adevărul, educația fiind cheia formării personalităților“, a fost mesajul transmis de prefectul județului, Sebastian Cucu, prin intermediul reprezentantei instituției pe care o conduce.

Festivitatea de deschidere le-a oferit celor prezenți și un moment de delectare cu un act artistic apreciat de întreg auditoriul din holul universității. Două tinere cu voci spectaculoase au încântat deopotrivă studenții și profesorii cu cântece intonate deopotrivă în română și maghiară, creând pentru câteva minute o atmosferă veselă, de sărbătoare.

„Inițial mă gândisem să mă duc la facultate la Cluj. Mă gândeam că ar fi o experiență să încerc să trăiesc în alt oraș, mai mare și mai plin de oportunități. Pe urmă, m-am mai gândit și am decis să rămân totuși acasă. Este mult mai ușor și pentru mine, și pentru familia mea”, ne-a spus o tânără studentă.

„Vă spun sincer că am avut emoții azi. Nu știu de ce. Nu mă așteptam. Dar îmi place această universitate și mă simt bine ca nou-venit. Sper să reușesc să termin cu bine”, ne-a spus un student proaspăt intrat în anul I.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.