ACTUALITATE 2 august 2016

A început „Meştereşte cu noi vara” la MNCR

de Iulia Drăghici - Taraș | 792 vizualizări

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe a dat marţi startul programului „Meştereşte cu noi vara”, ajuns anul acesta la a VII-a ediţie. Circa 15 copii au fost prezenţi la prima întâlnire.

„Am vizitat expoziţia de arheologie „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc, Dâmbul Cetăţii”, am decorat vasul vedetă, am jucat mima cu elemente din expoziţie, apoi am meşterit obiecte din lut folosind tehnica cucuteniană. Mulţumim copiilor prezenţi şi continuăm mâine să meşterim în cadrul unor noi ateliere creative”, au transmis coordonatorii programului prin intermediul paginii de Facebook.

„Mulţi dintre copii sunt cei care au venit şi în anii trecuţi. Sunt şi din Braşov, Bucureşti şi Sfântu Gheorghe. Sunt copii aflaţi în vacanţă la bunici în Sfântu şi vin la ateliere”, ne-a spus muzeograful MNCR, Ioana Cristina Baubec-Felea.

În 3 august are loc a doua întâlnire din cadrul programului. În această zi, cei mici vor putea lua parte la atelierul de pictură pe vase ceramice şi pe figurină gips, dar şi la jocurile coordonate de reprezentanţii Muzeului.

La a treia întâlnire, desfăşurată joi, 4 august, copiii vor participa la atelierul de realizat propria păpuşă pe lingura de lemn, dar şi la cel de poveşti şi jocuri legate de elementele costumului popular.

„Obiectele confecţionate de copii şi tineri în cadrul atelierelor vor fi luate acasă de către aceştia la terminarea atelierului”, transmit coordonatorii.

Fiecare întâlnire durează maxim 90 de minute, între orele 10 şi 11:30, iar costul pentru aceasta este de 3 lei pentru fiecare copil.

„Cu acest program de educaţie muzeală suntem la ediţia a VIII-a. În fiecare vară organizăm aceste module de ateliere creative pentru copii, iar scopul lor este de a atrage copii spre muzeu şi în perioada vacanţei, nu doar în timpul anului şcolar, de a le oferi o alternativă de a-şi petrece vacanţa şi altfel şi de a afla lucruri noi”, a mai precizat Ioana Cristina Baubec-Felea.

Organizatorii programului informează de asemenea că toţi copiii şi tinerii participanţi vor fi coordonaţi şi supravegheaţi de specialiştii din cadrul Muzeului. Pe lângă aceste ateliere, vor fi iniţiate şi o serie de activităţi conexe, activităţi educativ-creative, menite să dezvolte creativitatea, îndemânarea şi abilităţile de comunicare ale copiilor participanţi.

 

 

 

Teme articol: copii MNCR atelier
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.