ACTUALITATE 22 aprilie 2020

A început dezinfectarea celor peste 300 de scări de bloc din Târgu Secuiesc

de Daniela Luca | 789 vizualizări

Locuitorii sunt rugați să nu părăsească apartamentele cel puțin 30 de minute după procedură 

Acțiunea de dezinfecție a celor 307 scări de bloc din Târgu Secuiesc a început marți, 21 aprilie și se va încheia, conform conducerii orașului, la finalul acestei săptămâni. Și la Sfântu Gheorghe au loc în această perioadă acțiuni similare. Toate cele aproximativ 1.000 de scări de bloc din reședința de județ vor fi dezinfectate până pe 24 aprilie. 

Conform programului, în cursul zilei de marți, 21 aprilie, la Târgu Secuiesc au fost dezinfectate scările blocurilor aflate pe străzile Cernatului, Petőfi Sándor, Rozelor, Oituz și Nicolae Bălcescu. 

Miercuri, 22 aprilie, se va acționa pe străzile Margaretei, Stadionului, Dózsa György, Bethlen Gábor și pe Constructorilor, joi pe străzile Rândunicii, Nouă, Ghioceilor, Grădiniței, Libertății, Dózsa György, str. Achim András, iar vineri pe 1 Decembrie 1918, Libertății, Gării, Molnár Józsiás, Progresului, Bem József, Abatorului și Fabricii. 

Localnicii sunt rugați în același timp să rămână în interiorul apartamentului cel puțin o jumătate de oră după dezinfectare, transmit autoritățile locale. 

Se lucrează și la Sfântu Gheorghe 

Totodată, de luni, 20 aprilie, au început dezinfecțiile și în blocurile din Sfântu Gheorghe. Acțiunea va fi realizată de o firmă specializată din Miercurea Ciuc, care va utiliza pentru această operaţiune o substanță avizată de Ministerul Sănătăţii - Trioton Rapid AFb. 

Astfel, zilnic vor fi dezinfectate aproximativ 200 de scări de bloc, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să fie acoperit tot orașul.  

Operaţiunea va începe dimineaţa în jurul orei 9:00 şi se va încheia seara la ora 18:00, cu o pauză între orele 11:00-13:00, interval în care persoanele cu vârsta peste 65 de ani au voie să iasă din casă pentru cumpărături, se arată în comunicatul trimis de Primăria Sfântu Gheorghe. 

 „Pentru siguranța persoanelor, este interzis ca pe timpul acţiunii şi cel puţin o oră după, locuitorii să iasă sau să intre în casa scării”, transmit autoritățile locale din reședința de județ. 

Pentru această acţiune, oraşul a fost împărţit în cinci zone. În cursul zilei de luni și marți, s-a intervenit la primele două zone, respectiv în cartierul cuprins între B-dul Gen. Grigore Bălan și râul Olt, cu limita nordică str. 1 Decembrie 1918 și în zona cuprinsă între str. Nicolae Iorga la sud, b-dul Gen. Grigore Bălan la est, strada Kökényes la nord, strada Ciucului la vest. 

Miercuri, 22 aprilie, se vor face dezinfecții în scările blocurilor din centru și la o parte din cele din cartierul Simeria, până la strada Vasile Goldiş inclusiv. 

Scările blocurilor din zona cuprinsă între strada Vasile Goldiş la vest, strada Nicolae Iorga la nord vor fi dezinfectate joi, 23 aprilie, iar acțiunea se va încheia vineri, când se va acționa în Cartierul Gării și Cartierul Ciucului.

Primăria Sfântu Gheorghe face un apel către locuitori să permită accesul în scara de bloc pentru această operațiune și să anunțe totodată vecinii despre perioada de restricții. 

Acțiuni similare au avut loc la Covasna, la finalul lunii martie, și la Întorsura Buzăului, la începutul acestei luni. 

Primăriile din România au fost obligate ca din 31 martie să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Ulterior, Ordonanța Militară nr. 8 a transformat această obligativitate în recomandare. 

Sursă foto Facebook/Primăria Târgu Secuiesc, Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.