ACTUALITATE 23 aprilie 2014

A început concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste”

de Covasna Media | 234 vizualizări

scoala zero waste 2

Judeţul Covasna are 7 şcoli înscrise în competiţie, fiind pe locul doi în ţară la acest capitol

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 23 aprilie – 30 mai.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă, un calculator și o imprimantă multifuncțională oferit de Continental Corporation, partener al proiectului. În lupta pentru premiu și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2014” iau startul 108 școli din 33 de județe și din București și vor fi implicați aproape 40.000 de elevi.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Din cele 108 şcoli, 68 sunt din mediul rural și 40 din mediul urban. Mai sunt înscrise în competiție 4 școli speciale, o școală cu elevi de etnie romă și o școală sportivă. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Timiș, cu 17 școli, urmat de Covasna cu 7 școli înscrise în competiție – Şcoala Gimnazială „Mikes Armin” din Bixad, Şcoala Gimnazială „Vegh Antal” din Cernat, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Şcoala Kun Kocsard din Ojdula, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială „Gödri Ferenc” şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”, toate din Sfântu Gheorghe.

„Dacă în ziua de azi se reciclează idei, cântece şi filme, de ce nu am recicla ceea ce trebuie cu adevărat reciclat? Mult succes tuturor participanţilor!”, au declarat reprezentanţii echipei CNMV Sf. Gheorghe.

Evoluția tuturor școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită și pe pagina de Facebook www.facebook.com/scoalazerowaste.

Premii importante pentru elevii silitori

Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate şi câte două mențiuni pentru cei mai harnici și implicați elevi din fiecare județ participant. Aproape 5.000 de elevi sunt înscriși în competiția pentru premiile individuale.

În plus, profesorii coordonatori ai primelor trei școli câştigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2014 vor primi câte o tabletă, puse în joc tot de partenerul concursului, Continental.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora și indiferent de județ să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.