ACTUALITATE 16 martie 2023

A fost finalizată documentaţia pentru demolarea hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 904 vizualizări

Documentaţia pentru demolarea hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe, cumpărat de autorităţile locale în 2014 cu suma de 745.000 de euro, a fost finalizată şi urmează să fie organizată, în scurt timp, licitaţia pentru executarea lucrării, a declarat, joi, primarul municipiului, Antal Árpád.

„Documentaţia de demolare este finalizată, este în verificare acum, proiectantul a predat-o şi este în verificare la noi. Urmează să fie predat către achiziţie publică şi să se facă licitaţia pentru demolare. Dacă totul merge bine şi vin firme, în două-trei luni trebuie să avem contractată demolarea”, a precizat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile locale vor să demoleze imobilul cu zece etaje aflat în centrul municipiului pentru a construi în locul lui un centru multicultural şi de tineret.

Antal Árpád a declarat, în luna ianuarie, că demolarea acestei clădiri va marca, în mod simbolic, începerea unei „noi epoci” în istoria oraşului şi va fi precedată de un „super-eveniment”, care va include, printre altele, un spectacol în aer liber denumit „Bye-Bye Bodoc”.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a achiziţionat fostul hotel de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care îl cumpărase în 2003 împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement „Oltul”, scoasă la privatizare. În 2007, noul proprietar a început modernizarea hotelului, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas în paragină.

După cumpărare, autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a reabilita hotelul şi de a amenaja aici spaţii pentru birouri, o sală modernă de conferinţe, precum şi un centru wellness de patru stele, dar nu au avut resursele financiare necesare şi nici nu au găsit un partener privat interesat.

Drept urmare, au scos hotelul la licitaţie cu un milion de euro, însă nici după cea de-a patra licitaţie nu au reuşit să îl vândă, deşi au redus preţul până aproape de cel de achiziţie, iar în cele din urmă au decis să îl demoleze şi să construiască în locul lui un centru multicultural şi de tineret, care va avea, printre altele, o bibliotecă ultramodernă şi o sală de concerte unică în ţară. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.