ACTUALITATE 17 septembrie 2021

Ștafeta „Invictus” trece din nou și prin județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1336 vizualizări

Înscrierile sunt deschise pentru cei care vor să ia parte la evenimentul care presupune deplasarea cu Drapelul României de la Sfântu Gheorghe la Brașov 

A VII-a ediție a Ștafetei Veteranilor „Invictus”, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române, trece în 14 octombrie și prin județul Covasna. Coordonatorii acțiunii anunță că cei care doresc să se alăture militarilor în demersul de a arăta recunoștință față de colegii lor răniți în războaiele lumii au posibilitatea să se înscrie. 

În contextul sărbătoririi pe 25 octombrie 2021 a Zilei Armatei României, în data de 14 octombrie 2021, la inițiativa Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, cu sprijinul Garnizoanei militare Sfântu Gheorghe, se organizează și în județul Covasna Ștafeta Veteranilor „INVICTUS”.

Povestea „INVICTUS” - România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri INVICTUS, sub patronajul prințului Harry al Marii Britanii, au început un proiect de educație care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare și naționale, și-au propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoștinței ce se cuvine camarazilor noștri răniți în acțiuni militare și să ducă și militarii români răniți la Invictus Games.

La nivel național, ediția a VII-a a Ștafetei Veteranilor, se desfășoară pe trei tronsoane: ROȘU, GALBEN și ALBASTRU. 

Tronsonul care traversează județul Covasna este cel GALBEN, cu preluarea ștafetei la „Monumentul Ostașului Român” din municipiul Sfântu Gheorghe, continuarea deplasării pe drumul european E 578, apoi pe drumul european E 574 și predarea ștafetei la sediul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza” - Brașov.

Cei care doresc să participe alături de militarii garnizoanei noastre se pot adresa plutonierului major Prundar Marius din Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” la nr. de telefon 0766- 850.585”, au transmis, redacției Observatorul de Covasna, coordonatorii la nivel județean ai acțiunii. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.