ACTUALITATE 9 decembrie 2021

Șantier la Prefectură: se investesc aproximativ 400.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 719 vizualizări

Lucrări care se ridică la aproximativ 400.000 de lei sunt în derulare la sediul Instituției Prefectului din județul Covasna. Este vorba despre o investiție de modernizare a rețelei electrice, veche de decenii, care nu mai făcea față necesităților actuale, respectiv de extindere a rețelei de internet, a spus prefectul într-o conferință de presă. 

Am reușit să obținem o finanțare de la Ministerul Afacerilor Interne pentru mai multe lucrări. Din păcate, din lipsă de timp, numai o singură lucrare este în curs de execuție și mă refer aici la schimbarea rețelei electrice din aluminiu, veche de peste 50-60 de ani, cu una de cupru. Dar nu e vorba doar de rețelele electrice, ci toată instalația, începând de la corpuri de iluminat, întrerupătoare, prize și așa mai departe. Era foarte necesar, pentru că atunci când a fost concepută această clădire, a fost proiectată cu acea rețea pe care am primit-o când am intrat în această instituție. Dar consumul de curent electric nu era același acum 60, 70 de ani cât este acum. Consider că este o investiție foarte binevenită. (...) Fiecare persoană care lucrează în această instituție trebuie să aibă în primul rând un loc de muncă unde vine cu mare plăcere și unde nu trebuie să stea cu frică pentru că poate să se întrerupă curentul, să nu se salveze documentele la care a lucrat. (...) Nu aș vrea să vorbesc despre investițiile care s-au făcut până acum în această instituție, dar sunt tare bucuros că reușesc să fac ceva pentru colegii mei, pentru această colectivitate cu care lucrez”, a declarat Ráduly István, într-o conferință de presă organizată la finele lunii noiembrie. 

Lucrarea trebuie finalizată luna aceasta, a mai spus prefectul județului Covasna.  

În ceea ce privește impactul acestui demers asupra activității angajaților din prefectură, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că doar parțial a fost afectată munca lor, „dar trebuie să știți că am invitat acum o lună și jumătate toți colegii la o ședință, am expus problema, că ce doresc să fac și să voteze cu mâna ridicată dacă sunt de acord să accepte orice deranj, pentru că știm că după aceea o să fie bine. Au votat în unanimitate. Fiecare s-a descurcat și nu a rămas niciun document neoperat”. 

Prefectul a precizat că inițial au fost obținuți bani și pentru repararea acoperișului, dar pentru că nu s-a găsit din timp, prin licitație publică, un constructor care să corespundă condițiilor, acest proiect a fost sistat. În acest caz, autoritățile din județul Covasna au primit 600.000 de lei, banii care au fost retrași pentru că nu au fost folosiți până la sfârșitul anului. 

La anul începem din nou și atunci chiar dorim o investiție și mai mare, care să includă nu numai acoperișul, ci și fațada”, a mai spus prefectul. 

Sursa foto: Facebook/ Ráduly István

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.