ACTUALITATE 26 aprilie 2018

Încep Zilele Sfântu Gheorghe. Polițiștii vor fi acționa pentru siguranța cetățenilor

de Covasna Media | 372 vizualizări

În perioada următoare distracția și voia bună vor fi prezente în Municipiul Sfântu Gheorghe unde se serbează Zilele Orașului. Începând de miercuri seară circulația rutieră va fi restricționată pe mai multe artere din zona centrală a orașului, iar polițiștii vor fi prezenți în teren, în toată această perioadă, pentru dirijarea circulației și prevenirea producerii unor venimente rutiere. De asemenea, oamenii legii vor avea în permanență în atenție și locurile unde se desfășoară activitățile dedicate acestei sărbători, târgurile și zonele cu flux mare de persoane, pentru a preveni și descuraja săvârșirea de fapte contrare legii.

În zona parcului va exista și un stand al poliției de proximitate unde, de vineri până duminică, polițiștii vor fi prezenți cu sfaturi utile pentru prevenirea diverselor infracțiuni, dar și cu informații privind oferta educațională și admiterea la școlile de poliție. De asemenea, în tot acest interval, vor exista patrule pedestre care vor acționa pe trei schimburi în zonele de desfășurare a evenimentelor. Dacă aveți o problemă sau sunteți victimă ori martor la săvârșirea unei infracțiuni, nu ezitați să cereți sprijinul polițiștilor.

Recomandări pentru cei care vor participa la evenimente:

- Este foate important să fiți conștienți de faptul că aglomerația și înghesuiala sunt elementele care le convin cel mai mult hoților din genți și buzunare și profită de acestea atunci când au ocazia. Așadar trebuie să fiți în permanență atenți la ceea ce se întâmplă în jur, iar dacă vă ciocniți „din întâmplare“ cu persoane necunoscute, nu tratați cu indiferență acest aspect;

- Țineți banii, portofelul și telefonul mobil în buzunarele interioare ale vestimentației, iar geanta să o aveți mereu sub control, în partea din față a corpului. Evitați să purtați bijuterii la vedere, în locuri publice, sau să afișați sume mari de bani;

- Celor care vin cu mașina la evenimente, li se recomandă să respecte indicațiile polițiștilor care acționează în teren, iar atunci când parchează automobilul, să nu lase la vedere bunuri de valoare care pot stârni interes din partea hoților (genți, telefoane mobile, portofele). Tot pentru cei care vin cu mașina, polițiștii le recomandă să nu se urce la volan dacă au consumat alcool. Dacă sunteți mai mulți prieteni, stabiliți de la început care dintre voi va fi șoferul și se va îngriji ca toți ceilalți să ajungă în siguranță acasă.

- Dacă rămâneți mai mult timp în oraș la concerte sau spectacole iar drumul spre casă îl parcurgeți pe jos, evitați să vă deplasați noaptea pe străzi neiluminate. Rugați pe cineva să vă însoțească și alegeți, chiar dacă ar fi necesar să faceți un ocol, să mergeți pe străzile principale, care sunt iluminate și circulate pe timpul nopții.

Pentru a veni în ajutorul părinților, polițiștii vor împărți brățări autocolante ce vor fi utile dacă vor exista situații în care copiii se vor pierde.

Dacă dacă ieșiți împreună cu copiii, trebuie să fiți atenți să nu îi scăpați din vedere – aceștia pot fi ademeniți de atracțiile din târguri și este de ajuns o secundă de neatenție ca să se piardă în mulțime. Învătați-i ca, în cazul în care se rătăcesc, să apeleze la un om în uniformă (polițist, jandarm, polițist local sau agent de pază) care îl poate ajuta să vă regăsească.

Poate fi extrem de util, de asemenea, ca cel mic să poarte o brățară pe care să fie scris numărul de telefon al părinților, iar astfel să puteți fi contactați rapid în cazul în care micuțul se pierde. Polițiștii care vor fi prezenți la standul din parc vor împărți părinților astfel de brățări pe care le vor putea folosi.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.