ACTUALITATE 9 noiembrie 2021

Încă un șofer picat la „Drugtest”: pozitiv la Canabis-THC5

de Iulia Drăghici - Taraș | 2300 vizualizări

Un tânăr în vârstă de 20 de ani este cercetat de polițiștii covăsneni după ce a fost prins la volan, pe DN11C, drogat. Testarea cu aparatul Drugtest a indicat prezența în organism a substanţei Canabis-THC5.

La data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 20 de ani care circula pe DN11C. 

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul Drugtest rezultatul indicând prezența în organism a substanței Canabis-THC5. 

Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentrației substanței respective în corp.  

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite  de  art. 336  alin. 2 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna. 

Și săptămâna trecută, doi tineri, în vârstă de 28, respectiv 22 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la volan, în comuna Catalina, sub influența substanțelor psihoactive. Drugtestul a arătat că și ei aveau în organism Canabis - THC5.

Un bilanț întocmit de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna arată că numărul șoferilor care au fost prinși la volan pe drumurile din județ sub influența substanțelor psihoactive a crescut îngrijorător față de anul trecut. Dacă în 2020 au fost cinci astfel de cazuri, deja în primele 9 luni din 2021 erau 20. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.