ACTUALITATE 13 septembrie 2022

În Vârghiș, 9 străzi ar putea fi refăcute prin „Anghel Saligny”

de Diana Pantelimon | 401 vizualizări

Comunei Vârghiș i-au fost atribuite 12 milioane de lei pentru reabilitarea a nouă străzi, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Potrivit primarului Imets Lajos, suma nu va fi suficientă. 

Proiectul a fost calculat anul trecut la 20,5 milioane de lei.

„Suma atribuită nu va fi suficientă, dar sunt mulțumit, pentru că noi am cerut 20,5 milioane de lei pentru străzi laterale. Atâta a fost prețul stabilit proiectului, anul trecut, deci devizul anului trecut. Dar, din atât, o să putem finanța mai mult de jumătate din comună, pentru străzi laterale. Mai exact, 9 străzi vor fi reabilitate.

A fost singurul proiect depus, fiindcă suma era foarte mare și să aibă șanse la o sumă cât mai mare”, a declarat primarul Imets Lajos pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna.

Comuna Vârghiș, care este compusă din satul cu același nume, este situată în partea de nord-vest a judeţului Covasna, în depresiunea Baraolt, pe râul Vârghiş. Potrivit recensământului din 2011, numără peste 1,6 mii de locuitori.

Castelul Daniel și Cheile Vârghișului sunt atracții turistice binecunoscute în țara noastră. 

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României și-a propus să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna se vor putea implementa 121 de proiecte, în valoare de peste un miliard de lei. Acordarea finanțărilor depinde de felul în care fiecare autoritate va parcurge în continuare pașii birocratici. 

Sursa foto: Captură foto Google Maps

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.