ACTUALITATE 30 martie 2022

În ultima lună, numărul cazurilor de COVID a scăzut de 10 ori în județul Covasna, informează Prefectura

de Iulia Drăghici - Taraș | 964 vizualizări

Care e mesajul directorului DSP Covasna pentru cei vaccinați în ultimele 6 luni 

Prefectul de Covasna îndeamnă locuitorii județului să rămână precauți în ceea ce privește virusul SARS-COV-2, pentru că deși starea de alertă s-a ridicat și numărul de îmbolnăviri a scăzut de 10 ori față de luna trecută, șanse de îmbolnăvire încă există. 

Potrivit datelor furnizate de prefect marți, într-o conferință de presă, în perioada 21 februarie - 28 martie, numărul cazurilor active de COVID-19 la nivelul județului a scăzut de 10 ori, de la 1445 la 145. 

În același timp, Ministerul Sănătății a informat, prin buletinul de presă din 29 martie, că la nivelul județului Covasna s-au înregistrat 36 de cazuri noi de COVID-19, astfel că în total, de la debut, au fost 19.245 de îmbolnăviri. Incidența era marți 0,7/1000. Aceeași sursă indică și că în spitalele din județ mai sunt internați 22 de pacienți COVID, dintre care unul pe secția de Terapie Intensivă. 

Interesant este că printre cunoscuții mei sunt și acum destule persoane infectate cu coronavirus. Este adevărat că evoluția bolii este relativ mai blândă, cu mai puține cazuri grave, dar în continuare recomand populației să se vaccineze, pentru că trece mult mai ușor prin această boală care de doi ani de zile ne-a supărat”, a spus prefectul Ráduly István, amintind în același context și că deși nu este obligatorie, nici nu strică purtarea măștilor în spațiile aglomerate închise. 

Directorul DSP Covasna, Ágoston László reamintește și el, în același context, că persoanele care au primit a doua doză a vaccinului anti-COVID după luna octombrie, adică în ultimele șase luni, pot să revină la centrele de vaccinare să ridice tichetele de masă care li se cuvin, dacă nu au făcut acest lucru până în prezent. 

Programul centrelor de vaccinare poate fi consultat pe site-ul dspcovasna.ro. 

Sursa foto: unsplash.com. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.