ACTUALITATE 1 august 2019

În premieră, expoziție canină internațională la Covasna Dog Show

de Daniela Luca | 1489 vizualizări

La eveniment vor putea fi admirate peste 150 de exemplare din diverse rase 

În perioada 17 - 18 august, localitatea covăsneană Bodoc va fi din nou gazda Dog Show-ului organizat de filiala județului Covasna a Asociației Chinologice Române. Cea de-a IV-a ediție a evenimentului vine cu o noutate. Cei mai frumoși câni, nu doar din țară, dar și din străinătate vor putea fi admirați de public. 

 „În prima zi vom avea expoziția de club a raselor de Terrieri de tip Bull și Expoziția Națională CAC în care se va face arbitrajul pe rase. Fiecare câine din fiecare rasă este arbitrat separat, în funcție de vârstă, de sex, de clasă, dacă e senior sau junior. Din 10 grupe, va fi ales și cel mai frumos câine al expoziției, dar și cel mai bun Baby, Puppy, Junior și Veteran. În a doua zi avem Expoziție CACIB. Sper să vină cât mai multă lume să se bucure de ei. Încă nu știm câte exemplare vor fi pentru că înscrierile încă sunt deschise, dar sigur peste 150”, ne-a declarat președintele Asociației Chinologice Covasna, Kerekes Károly.

El a precizat că ediția de anul acesta a venit cu o noutate. Expoziția internațională va avea loc în premieră duminică, 18 august, de la ora 10:00. Vor fi jurizați câinii înscriși la concurs din țări precum Ungaria, Ucraina, Serbia. Detalii despre numărul total al concurenților și despre țările din care provin vor fi transmise după ce se vor finaliza înscrierile, care la momentul de față încă sunt deschide, spun organizatorii. 

Evenimentul va avea loc la Stadionul din Bodoc, „o locație perfectă pentru noi care satisface toate cerințele  unor astfel de manifestări. Pe acestă cale țin să mulțumesc Consiliului Local Bodoc și în special Primarului localității Bodoc, dl. Fodor István pentru că avem suport din partea lui an de an”, a mai spus Kerkes Károly.

Potrivit acestuia, juriul va fi format din arbitri din țară și din străinătate. Cei care vor arbitra în zilele de 17 și 18 august la Bodoc sunt: Igor Selimović, Enrico Drudi, Cristian Vântu, Cristian Petre Stavarache și  Szlahotka Alecsandru. 

Evenimentul este organizat de Asociația Chinologică a județului Covasna, înființată în 2014. Intrarea la evenimentul de la Bodoc se face pe bază de bilet, în valoare de 5 lei, iar organizatorii evenimentului recomandă proprietarilor de câini care sunt interesați de eveniment să își lase patrupedele acasă, pentru că vor avea acces doar câinii înscriși în concurs.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.